AK Kadınlardan 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele' Günü Açıklaması

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele’ günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.

AK Kadınlardan 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele' Günü Açıklaması
Başkan Ertürk, basın toplantısında yaptığı açıklamada, yaşamın her alanı hak ve adalet mücadelesi ile geçtiğini vurguladı. Başkan Ertürk, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Kadınların yılgınlık nedir bilmediklerini hatırlatan Başkan Ertürk, şunları söyledi; “İnsanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınlarıyız. Yaşamımızın her alanı hak ve adalet mücadelesi ile geçmektedir. İçinde bulunduğumuz çağın olumsuz özelliklerine inat kadınlar olarak dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabaların kaynağı da yine biz olacağız. Hayallerimizle yapabildiklerimiz arasında derin uçurumlar olmasına rağmen bizler yılgınlık nedir bilmiyoruz. Çünkü kadını Allah’ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarımız olduğunun farkına vardığımızda; başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi çözebiliriz. Hak ve adalet gibi özümüzde bulunan değerler toplum tarafından güvence altına alındığında bizler şiddete karşı amacımıza ulaşmış olacağız.”
Kaynak: İHA