HKÜ'den Öğrencilere Kariyer Desteği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) kariyer merkezi öğrencilerine kariyer desteği vermeye devam ediyor.

HKÜ'den Öğrencilere Kariyer Desteği
HKÜ Kariyer Merkezi tarafından “Kariyer.net’ten Kariyer Tüyoları” semineri düzenlendi.

Kariyer.net etkinlik takım lideri Bahtiyar Gençero tarafından gerçekleştirilen seminerde öğrenciler iş görüşmesi, iş arama ve işe yerleşme süreci gibi konular hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. Program sonunda 5 öğrenciye hediye verildi.

HKÜ Kariyer Merkezi ve sektörün önde gelen firmalarından Kariyer.net ortaklığıyla gerçekleştiren etkinlik HKÜ Kariyer Merkezi koordinatörü Arş. Gör. Ahmet Ayaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Kariyer.net etkinlik takım lideri Bahtiyar Gençero’nun sunumuyla devam eden etkinliğe, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

“Kariyerinizi 3 Adımda Belirleyin”

Etkili özgeçmiş oluşturma, mülakat teknikleri ve etkili özgeçmiş yazma hakkında bilgilendirme yapan Gençero konuşmasında, “Kendi kendinize sorular sorun, yapmak istediğiniz işi araştırın, staj yaparak kendinizi görün“ diyerek öğrencilere kendini tanımanın iş hayatındaki önemini anlattı.

Özgeçmiş hazırlarken dürüst olmak gerektiğinin altını önemle çizen Bahtiyar Gençero, “İş görüşmesinin bir aday için olumlu sonuçlanması veya sonuçlanmaması pek çok etkene bağlıdır. Adayın pozisyona olan uygunluğu, iş ile ilgili tecrübesi, insan kaynakları uzmanına verdiği cevaplar, bu etkenlerin başında gelir. Bunlar kadar önemli olan diğer bir unsur ise beden dilidir. Beden dili, adayın duyguları ve düşünceleri hakkında insan kaynakları uzmanına fikir verir. Bu nedenle adayların iş görüşmelerinde beden dilini doğru kullanmaları büyük önem taşır” diye konuştu.

Öğrencilerin katılımıyla soru cevap şeklinde devam eden programda 5 öğrenciye kariyer planlama ile ilgili hediye verildi.

Program sonunda Kariyer Merkezi Koordinatörü Ahmet Ayaz, kariyer merkezinin etkinliklerinin öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA