Vuslat Derneği Yöneticileri Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Erzurum Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Başkan Semerci, Vuslat derneğinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Vuslat Derneği Yöneticileri Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Erzurum Vuslat Derneğindeki düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci, Vuslat Derneği Genel Koordinatörü Zafer Kaya ve basın mensupları katıldı.

Vuslat Derneğinin projeleri hakkında bilgiler veren Başkan Fikret Semerci, “2012 yılında İstanbul’da da faaliyetlerine başlayan derneğimiz, her geçen gün artan gönüllü ve bağışçılarının destekleri ile takdire şayan çalışmalara imza atıyor. Kurumun şu an faal olan hizmet alanları ise; Hafızlık ve islami ilimler eğitimi, İslami İlimler Akademisi Dev Külliye Projesi, Aşevleri, Umut Gıda Marketleri, Umut Giyim Mağazaları, ekmek yardımları, yetim çalışmaları, Adak-Akika ve Kurban, su kuyuları, Afrika yardımları, mültecilere yönelik yurtiçi ve yurtdışı çalışmalar başta olmak üzere, insanlara ve insanlığa yararlı olan tüm alanlarda hizmet etmek olarak belirlendi” diye konuştu.

Vuslat derneğinin sosyal yardım noktasında 11 yılda büyük yol kat ettiğini belirten Semerci, “Vuslat Derneği olarak sizlerin destekleri ile hizmet verdiğimiz ve düzenli yardım ulaştırdığımız ilim talebesi sayısı 2 bin 853’e yükselmiştir. Aşevimizden her gün 2 bin ihtiyaç sahibine sıcak yemek ulaştırılmakta olup bu sayı 2016 yılı itibari ile toplamda 6 milyon 22 bin 500 kişiye ulaşmıştır. Yine aynı tarihte medreselerimize ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılan kumanya kolisi 3 milyon âdete, Suriyeli aileler ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan un yardımı desteği 2 bin 310 çuvala, Umut gıda mağazalarımızdan faydalanan kişi sayısı 19 bin 813 kişiye, Umut giyim mağazalarımızdan faydalanan aile ve ilim talebesi sayısı 8 bin 478 kişiye, ihtiyaç sahibi ailelerimize ve medreselerimize ulaştırılan günlük 5 bin adet ekmek yardımı toplamda 3 milyon 212 bin 34 âdete, evlilik yardımları kapsamında 311 aileye ve toplamda bir milyon liralık desteğe ulaşılmıştır” dedi.

Kaynak: İHA