Eniştesini Bıçakla Yaralayan 73'Lük Zanlı 7.5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kayseri’de 3 yıldır küs olduğu 58 yaşındaki eniştesini hakaret ederek, 4 bıçak darbesi ile yaralayan ve ’adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklu yargılanan 73 yaşındaki sanığa 7.5 yıl hapis cezası verildi. Yaşlı sanık, cezaevinde kendi kendisini geçindiremeyecek kadar hasta olması ve ilerlemiş yaşı nedeniyle tahliye edildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık H.K.(73) ile şikayetçi mağdur İ.B.(58) ve avukatlar hazır bulundu.

73 yaşındaki sanık H.K., mahkemede sorgu ve savunmasında, "Benim oğlum M.K., kız kardeşimin eşi olan eniştem İ.B.’nin evinde kiralık olarak kalıyorlardı, ben de yalnız olduğum için oğlumun yanında kalıyordum. Olay günü gelinim C.K. evde hasta yatıyordu. İ.B. evimize gelerek, kapıyı, pencereyi tadilat yapacağını söyledi.

Gelinim boya kokusundan rahatsızlandı, dışarı çıktı. İ.B.’ye kızdım, kanepeye tekme atıp bana ’Senin ölün, benim neme gerek’ dedi.

Bu söz iyice beni çileden çıkardı. Orada bulunan bıçağı aldım, önüme doğru geldi. Bıçağı salladım, şuurumu kaybetmişim. Polisler geldi, su verdiler, öyle kendime geldim. Benim bir gözüm kör, ayağım ameliyatlı. Cezaevinde kendi işimi göremiyorum. Çok sıkıntı çekiyorum. Yaptığımdan çok pişmanım, iki aileden de özür diliyorum" diye konuştu.

Şikayetçi İ.B. ise mahkemede ifadesinde, "Ben sanığın 39 senedir eniştesiyim. H.K.’nin oğlu M.K. benim evimi kiraladı. Evimin tadilat yapılmasını istediler. Olay günü ben de kapıyı ve pencereleri verniklemek için gittim. 2 saat çalıştım, o sıra 3 yıldır küslüğümüz olan H.K. çalıştığım odaya gelerek, elindeki bıçak ile bana 3-4 kez salladı, elinden bıçağı alıp yan dairedeki kardeşimin yanına gittim, ’Hastaneye götür beni’ dedim. Şikayetim devam ediyor" dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık H.K.’nin suçunu sabit görerek ’adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

’Hakaret’ suçundan bin 500 TL adli para cezasını sabıkasız olması nedeniyle bu suçtan verdiği cezayı erteleyen mahkeme heyeti, sanığı cezaevinde kendi kendisini geçindiremeyecek kadar hasta olması ve ilerlemiş yaşı nedeniyle tahliye etti.
Kaynak: İHA