Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı Yapıldı
Batman Valisi Ahmet Deniz, kentte eğitim gören Suriyeli öğrencileri eğitim gördükleri okulda ziyaret ederek kırtasiye yardımında bulundu.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Deniz, bir süre sohbet etti. Daha sonra öğretmenler odasına geçen Vali Deniz, okulda görev yapan öğretmenlerle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Ziyaretlerinden duyduklarını memnuniyetlerini belirten okulun öğretmenleri Vali Deniz’e teşekkür etti.
Batman genelinde bin 900 civarında Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Vali Deniz, “Her çocuğumuzun okula gitmesi için çalışıyoruz. Çünkü çocuklar dünyanın geleceğidir. Çocukların yüzü gülsün diye bütün imkanları seferber ediyoruz. Bu çocuklar, Suriye’deki savaştan ve zulümden kaçarak ülkemize gelen çocuklarımızdır. Burada yüzleri gülüyor, eğitim ortamları pırıl pırıl. Devlet olarak, zulümden kaçan herkese kucak açtık, açmaya da devam ediyoruz. Bu yardımlaşma duygusu genlerimizde olan, geçmişimizden gelen bir gelenektir. Burada en iyi seviyede eğitim vermeye çalışıyoruz. Çocuklar okulda Türkçe, İngilizce ve Arapça eğitim alıyorlar. Biz de devletimizin bütün imkanlarını kendi çocuklarımıza nasıl seferber ediyorsak, bu çocuklarımıza da aynı şekilde bütün imkanları seferber ediyoruz. Bu çocuklar sevgi ve huzur ortamında yetiştiği zaman hem ülkemize hem de dünyaya hizmet edecekler” dedi.
Vali Deniz, ziyaretin sonunda okul yöneticilerini ve öğretmenlerini göstermiş oldukları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, kendilerine başarılar diledi.
