Manisa Azerbaycan Kültür Ve Dayanışma Derneği'nden Teröre Tepki

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hangül: 'Terör, Türkiye'nin ortak problemidir. Terörle mücadelede birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Bir tek Türkiye var. Başka ülkemiz yok. Dolayısıyla ülkemize sahip çıkmamız lazım.'

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, son günlerde artan terör olaylarına tepki göstererek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Hangül, AA muhabirine yaptığı açıklamada 'Terör, Türkiye'nin ortak problemidir. Terörle mücadelede birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Bir tek Türkiye var. Başka ülkemiz yok. Dolayısıyla ülkemize sahip çıkmamız lazım.' dedi.

Manisa'nın bir gün içerisinde 2 şehit haberiyle yasa büründüğünü ifade eden Hangül, teröre karşı birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hangül, şöyle konuştu:

'Son gelen şehit haberleri yine bağrımızı yaktı. İnşallah bu acılar son olur. Terör bir insanlık suçudur. Nereden gelirse gelsin terörün hiçbir savunması olamaz. Ülkemiz belki de Cumhuriyet tarihinin en zor döneminden geçiyor. Gerek içeride gerekse dışarıda terör güçleriyle mücadele ediyoruz. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar ile Allah'a şükür baş edebiliyoruz. Dolayısıyla yurt içinde ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizi sağlamamız gerekiyor. Eğer tek vücut olamazsak terörle mücadelede başarılı olmamız mümkün değil. Terör, Türkiye'nin ortak problemidir. Terörle mücadelede birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Bütün siyasiler bu konuda hem fikir olursa terörün bitmemesi söz konusu olamaz.'

İçeride ve dışarıda terör örgütlerine karşı mücadele verdiğini belirten Hangül, terör güçlerini etkisiz bırakmak için caydırıcı önlemler alınması gerektiğini, PKK, DAEŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamayacağını kaydetti.

Hangül, şunları dile getirdi:

'Türkiye, birlik olduğu taktirde bizi kimsenin bölme şansı yoktur. Gelen her şehit haberinde evladımızı yitirmiş gibi gözyaşı döküyoruz. Milletimizin şunu bilmesi lazım, ülkemizi parçalamak adına inanılmaz oyunlar oynanıyor. Gerek PKK, gerek DAEŞ, gerekse FETÖ Türkiye'ye zarar vermek istiyor. Dolayısıyla şu günlerde millet olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Terörle ilgili yasaların da en ağır şekilde çıkarılması gerekiyor. Cezalar caydırıcı olmazsa bu işin sonu zor olacak. Azeri, Sunni, Alevi, Çerkez, Kürt ve Türk'ü ile hep birlikte tek vücut olduğumuz zaman bizi kimse yıkamaz. Bu ülke hepimizin ülkesi. Farklı görüşler olabilir ama söz konusu vatan olduğunda bizim tek vücut olmamız gerekiyor. Biz, Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği olarak şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Terör örgütlerinin hain planlarının da bir an önce son bulmasını umut ediyoruz. Bir tek Türkiye var. Başka ülkemiz yok. Dolayısıyla ülkemize sahip çıkmamız lazım.'
Kaynak: AA