AK Parti İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı Hazırlıkları

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2019 yılına kadar uygulanacak EGEGEP kapsamında bin 644 proje hazırladıklarını söyleyerek, “Ege bölgesi için EGEGEP adıyla çok devasa bir proje hazırladık. Yaklaşık 25 milyar TL’lik bir yatırım. 2019 yılına kadar bitecek burada 1644 projeyi ikmal edeceğiz” dedi.

AK Parti İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı Hazırlıkları
Bakan Eroğlu, üç gün boyunca Afyonkarahisar’ın Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Bakanları ağırlayacağını, bunun için AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ilin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla memleketi Afyonkarahisar’ı tanıtarak, yapılan yatırımları anlatan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın AK Parti’den önce unutulmuş bir il olduğunu kaydetti.

Eroğlu, “Burada kokar çayın hali, otogar sanki köy otogarı gibiydi, yollarımız berbattı yani şehircilik yoktu. Bir tane otelimiz vardı. Ama Afyonkarahisar hakikaten çok gelişti ve artık tanınmaz hale geldi. Afyonkarahisar çok gelişerek Ege’nin yıldızı bir şehir oldu. Termal turizm, spor turizmi, kongre turizmi, sağlık turizmi açısından ve lezzetin şehri oldu her şeyden önce. Gerek et ve et ürünleri, kaymağı, lokumuyla, sucuğuyla ve mermeriyle meşhur bir şehir” dedi.

EGEGEP kapsamında Ege Bölgesi’ne 25 milyar TL’lik yatırım yapılacağını belirten Eroğlu, “13 yılda 11 milyar TL hükümetimiz belediyenin yatırımları hariç yatırım yaptı. Biz şuanda sadece yaptıklarımızla yetinmiyoruz. Ege bölgesi için EGEGEP adıyla çok devasa bir proje hazırladık. Yaklaşık 25 milyar TL’lik bir yatırım. 2019 yılına kadar bitecek burada 1644 projeyi ikmal edeceğiz. Afyonkarahisar ve Ege bölgesi adeta uçacak. 2019 yılı sonuna kadar ne yapacağız? Afyonkarahisar çok verimli topraklara sahip, büyük bir alanı var. Alan olarak Türkiye’de büyük iller arasında. 14 bin kilometre alanı var. Burada maalesef bizden önce bir elin parmakları kadar baraj ve gölet sayamazdınız. Dere ıslahı diye bir şey yoktu, sulama çok ihtida idi. İlk defa dönemimizde baraj ve göletler yapmaya hız verdik. Çünkü burası ziraat açısından önemli bir ilimiz. Bu yüzden inşallah 2019 yılına kadar tam 92 adet baraj ve gölet yapacağız. Afyonkarahisar baraj ve göletler şehri olacak. Ayrıca 234 adet sulama tesisi ve 41 adet Afyonkarahisar’ın merkez, ilçeler ve köyler olmak üzere bütün su meselesini kökünden halledeceğiz. Afyonkarahisar’da vatandaş bize yüzde 63,5’la son 1950 yılından bu yana en yüksek oyu verdi. Biz de bunu dikkate alarak gerekli çalışmaları yapacağız. Biz bütün dereleri ıslah edeceğiz. 7 tane şehir ormanı kuruyoruz. Afyon Türkiye’deki en çok biyolojik çeşitliliğe sahip illerin arasında. Çünkü burası Akdeniz iklimi ile Ege bölgesindeki iklimi, İç Anadolu iklimi, Karasal iklim ve kuzeydeki ikliminin etkisi altında. Dolayısıyla burada çok sayıda endemik türü var. Biz burada şifalı bal üretmek için harekete geçtik. İnşallah 15 tane bal ormanıyla Afyonkarahisar bal üretiminde de bir merkez olacak. Tarım ve Hayvancılık denilince ilk akla gelen illerimiz arasında. Kekik olduğu için eti çok lezzetlidir. İstanbul’un etinin büyük kısmı buradan karşılanır” diye konuştu.

Kaynak: İHA