'Tuşba Okusun, Gelecek Aydınlansın' Projesi

VAN - Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi işbirliğiyle "Tuşba Okusun Gelecek Aydınlansın"  projesi hayata geçiriliyor.

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında, Türkiye genelinde tüm valilikler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve duyarlı vatandaşlarla iletişime geçilerek, ilçedeki öğrencilere kitap temin edilecek.

Van Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yaptığı açıklamada, bunun çok güzel ve anlamlı bir proje olacağını söyledi.

Projeyle öğrencilerle kitapları buluşturmak istediklerini anlatan Özgökçe, şunları kaydetti:

"Uzun kış günlerini daha verimli geçirmek ve Tuşba halkına kitap okumayı sevdirmek istiyoruz. Halkımızda okuma konusunda farkındalık oluşturmak, aile bireylerinin kitap okumaya yönelmelerini sağlamak ve hayatın gerçek manasını öğretmek amacıyla başlatılan projeye, Tuşba ve Van halkımızdan çok yoğun ilgi bekliyoruz. Bu projeye kitap desteğinde bulunacak tüm vatandaşlarımıza, kurumlara, STK, yayın evleri ve yazarlara muhabbetin baş şehri Tuşba'dan şimdiden çok teşekkür ediyorum."

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu ise toplanan kitaplarla okul kütüphanelerinin zenginleştirileceğini ifade etti.

Böylece öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını belirten Bekiroğlu, şöyle konuştu:

"Okuma alışkanlığını kazandırmak için öncelikle öğrencilerimize kitap temin etmeliyiz. Bu düşünceyle yürüttüğümüz proje kapsamında, kitap alma imkanı olmayan öğrencilerimize kitap temin edeceğiz. Bu yola çıkarken hem kurumlardan hem de vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Topladığımız kitaplar, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite seviyesinde ve hatta lisansüstü kitaplar olacaktır. Vatandaşlardan kitap bağışı bekliyoruz. Bu konuda YYÜ Öğrenci Konseyi bizimle işbirliği yapıyor. Üniversite öğrencilerimizin okudukları kitapları toplayarak bize ulaştırma görevini konsey üyeleri yapacak. Kitapları ilçemizdeki öğrencilerimize ulaştıracağız."

Kaynak: AA