Libya'da Polis Eğitim Merkezine Yapılan Bombalı Saldırı​

Dışişleri Bakanlığı, bugün Libya’da bir polis eğitim merkezine yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Libya Siyasi Anlaşması temelinde kurulan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin ülkede bir an önce faaliyete geçmesinin gerekliliği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Libya’nın Zileytin şehrindeki bir polis eğitim merkezine yönelik olarak bugün gerçekleştirilen ve çok sayıda can alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırı sonucunda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu menfur saldırı, Libya’da teröre karşı etkin bir mücadele verilebilmesi ve ulusal güvenlik ve istikrarın süratle sağlanması ihtiyacını bir kez daha göstermiştir. Bu çerçevede, 17 Aralık 2015 tarihinde imzalanan Libya Siyasi Anlaşması temelinde kurulan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin bir an önce faaliyete geçmesi önem kazanmaktadır."

Açıklamada, Türkiye'nin, şimdiye kadar olduğu gibi yeni Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, Libya’da güvenlik ve istikrarı tesisine yönelik çalışmalarına katkıda bulunmayı sürdüreceği belirtildi.

Ülkedeki krizin sona ermesi için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde bir yılı aşkın süredir devam eden görüşmelerin ardından, Libya Siyasi Anlaşması, 17 Aralık'ta Fas'ın Suheyrat kentinde Trablus'taki Milli Genel Kongre (MGK) ile Tobruk'taki Temsilciler Meclisi arasında imzalanmıştı.​ Anlaşmada, ulusal bir hükümetin kurulmasına karar verilmişti.

Kaynak: AA