Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye Çalışmaları Genel Koordinatörü Köşker Açıklaması

HATAY  - Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye Çalışmaları Genel Koordinatörü Muhammed Ubeyd Köşker, Halep'te yaptıkları yardım çalışmaları sırasında her sokakta yıkılmış ev, okul, iş yeri ve hastanelerle karşılaştıklarını söyledi.

Köşker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin önemli ve kadim şehri Halep'te yaşam izlerinin yok olmaya başladığını belirtti.

Derneklerinin yardım çalışmaları için gittiği Halep'te gördüğü manzaralar karşısında oldukça üzüldüğünü anlatan Köşker, "Yaklaşık 6 milyon nüfusa sahip Halep'te iç savaş yüzünden insanlar şehirlerini terk ediyor. Nüfus orada yaklaşık 200 bine kadar düştü. Suriyeliler, savaş uçaklarının hedefi olmamak ve çatışmalardan kurtulmak için ya ülke içinde güvenli buldukları bölgelere veya komşu ülkelere sığınıyor" dedi.

Köşker, Halep'in savaş öncesi ülkenin en gözde ticaret şehri olduğunu ancak şimdilerde rejim güçlerinin hava ve kara saldırıları sebebiyle adeta enkaz haline dönüştüğünü kaydetti.

Halep'te kalanların yardım kuruluşlarının destekleriyle hayata tutunmaya çalıştığını ifade eden Köşker, şöyle devam etti:

"Halep'te dolaştığımız her sokakta yıkılmış ev, okul, iş yeri ve hastanelerle karşılaştık. Orada hayatlarına zorda olsa devam eden Suriyeli aileler, hava saldırılarına maruz kalmamak için neredeyse dışarıya dahil çıkmıyorlar. Su, sağlık, elektrik ve ısınma problemleri yaşayan halk, yaralarını sarmak için daha çok yardıma ihtiyaç duyuyor"

Köşker, derneklerinin Halep'e yaptıkları yardım çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA