Kütahya'da İl Müftülüğü Hizmet Binası Ve Kuran Eğitim Merkezi Projesi

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Kütahya İl Müftülüğü yeni hizmet binası ve Kuran Eğitim Merkezinin yapımıyla ilgili girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ile Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret ederek konuya ilişkin destek istediklerini belirten Nazlı, projenin gerçekleşme sürecinin takibi için Diyanet İşleri Başkanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Başbakanlık nezdindeki girişimlere devam ederek projenin en kısa zamanda tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Planlanan proje kapsamında 4 bin 216 metrekare kullanım alanına sahip İl Müftülüğü hizmet binası ve 4 bin 304 metrekare kullanım alanına sahip olacak Kuran Eğitim Merkezinin yapılması için gayret gösterdiklerini ifade eden Nazlı, şunları kaydetti:

“İl Müftümüz ve eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu tarafından kurulan dernek vasıtasıyla çalışmalarına başlanan proje ile İl Müftülüğü yeni hizmet binası ile Kütahyalı hemşehrilerimize daha iyi hizmet verilecek. Planlanan 200 kursiyerin aynı anda faydalanabileceği yatak kapasitesine sahip olacak Kuran Eğitim Merkezi ile de din bilimi ve Kuran eğitimi adına çok önemli bir yatırıma da Kütahya’mız ev sahipliği yapacaktır. Bu projenin maliyetinin bir kısmı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir kısmı da hayırsever Kütahyalı vatandaşlarımız tarafından karşılanacaktır. 2016 yılı içinde Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gönderilecek ödenekle Bölcek Kuran kursumuzdaki gerekli tadilatlar yapılarak eğitim merkezimiz burada hizmete başlatacaktır.”

Kaynak: AA