Ankaralı Medikal Üreticileri Arab Health 2016 Fuarı'nda

Ankara Ticaret Odası (ATO), UR-GE Projesi kapsamında bir araya getirdiği medikal üreticiler ile birlikte Dubai’de düzenlenen ve bölgenin en büyük sağlık fuarı kabul edilen “Arab Health 2016 Fuarı”na katıldı.

63 ülkeden 4 bini aşkın katılımcının yer aldığı fuarda medikal küme üyesi firmalar, ATO’nun fuar için özel olarak dizayn edilmiş 100 metrekarelik standında kendilerine ayrılan alanlarda tanıtımlarını gerçekleştirdiler. Dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce ziyaretçi ile görüşen firmalar, fuarda ürünlerini sergileme imkanı buldular.

ATO, Ekonomi Bakanlığı tarafından prestijli fuarlar listesine alınan Arab Health-Uluslararası Medikal ve Sağlık Fuarı’na geçen yıl da katılmıştı.

19 FİRMA TEK ÇATI ALTINDA

ATO, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle yürüttüğü Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi kapsamında Başkent’in medikal sektörünün yurt dışına açılmasına yönelik çalışmaları yurt dışı fuarlarla destekliyor. Proje kapsamında tıbbi cihaz ve medikal sarf malzemesi üreten toplam 19 firmanın ortak ihtiyaç analizini yapan, ortak öğrenme ve pazarlama çalışmalarını yürüten ATO, firmaların dış pazara açılmaları amacıyla bugüne kadar Rusya, Çin, Tayvan, Almanya ve Dubai’de beş ayrı uluslararası fuara katıldı.

Katılımcı firmalar, ATO çatısı altında yürütülen UR-GE Projesi sayesinde düşük maliyetlerle oldukça kapsamlı ve verimli tanıtımlar gerçekleştirdiler.

“HEDEF YURT DIŞINA AÇILMAK”

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara Ticaret Odası olarak üyelerinin yurt dışına açılarak yabancı pazarlardaki paylarını artırmalarını hedeflediklerini söyledi.

Üye firmaların ihracat kapasitelerini artırmak amacıyla dünyanın farklı coğrafyalarında etkinlikler sürdürdüklerini anlatan Bezci, “İlimizin başarılarını ülke sınırlarının dışına çıkarmayı kendimize görev edindik. Ankara’nın, dolayısıyla Türkiye’nin ihracatını artırmak öncelikli hedefimiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA