AK Parti Melikgazi İlçe Danışma Toplantısı

İl Başkanı Özden: 'Türkiye devleti büyük bir devlettir. Ülkeyi bölmek isteyenlerin de, alternatif bir devlet kurmak isteyenlerin de her zaman karşısında duracaktır'

AK Parti Melikgazi İlçe Danışma Toplantısı, gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, parti binasındaki toplantıda, teşkilat mensuplarına başkanlık sistemi hakkında bilgi verdi.

Başkanlık sisteminde üniter yapıda bir değişiklik olmayacağını belirten Özden, şöyle devam etti:

'Bu konuda Cumhurbaşkanımız da yaptığı her açıklamada üniter yapıda bir değişiklik olmayacağını, sadece sistemde bir değişiklik yapılarak Türk usulü bir başkanlık sistemi olacağını dile getiriyor. Ben de daha önce yaptığım konuşmalarımda sistemin yanlış anlatıldığını ve üniter yapıda bir değişiklik olmadan, Türk usulü başkanlık sisteminin getirileceğini belirtmiştim. Bu Cumhurbaşkanımıza özel yapılan bir sistem değil. Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'de daha rahat yaşayabilmemiz için ve Türk milletinin refahı için yapılan bir sistem. 7 Haziran seçimlerinde hepiniz gördünüz. Seçimlerin hemen ardından Türkiye'yi kan gölüne döndürmek isteyenler bunu niçin yaptılar? Hükümet yok diye yaptılar ama başkanlık sistemi olsaydı, hükümet yok diye bir problemi olur muydu Türkiye'nin? Amaç Türkiye'yi bölmek değil. Biz zaten Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşıyız.'

İş adamlarının tutuklanmasına da değinen Özden, '(Bunu AK Parti hükümeti mi yapıyor, Cumhurbaşkanı mı yapıyor?) diye bir söz var. Bunu Türkiye'yi bölmeye çalışan arkadaşlara karşı, biz yapıyoruz. Türkiye'nin bölünmesine ve parçalanmasına müsaade etmeyen, bizler yapıyoruz. Alternatif bir hükümet kurmak isteyenlere, alternatif bir Türkiye kurmak isteyenlere karşı bizler yapıyoruz. 'Bunu kim yapıyor?' diye sorgulamanın hiç bir anlamı yok. Türkiye devleti büyük bir devlettir. Ülkeyi bölmek isteyenlerin de, alternatif bir devlet kurmak isteyenlerin de her zaman karşısında duracaktır' diye konuştu.

AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu da teşkilat olarak sürekli halkın içinde olduklarını belirtti.

'Teşkilat olarak üzerimize düşen görevi en iye nasıl yaparız, bunun kaygısı ve çabası içindeyiz' diyen Kadıoğlu, 'Doğru bildiğimiz ve bu davaya gönül veren insanların yapması gereken şeyler nelerse, onları yapmaya çalışıyoruz. Dimdik, sapa sağlam durarak ama diklenmeden bu yola hep birlikte devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından teşkilat mensupları ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Kaynak: AA