Öğrenciler Yarı Yıl Tatilinde Bilim Ve Teknoloji İle Buluşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin yarı yıl tatilini en verimli şekilde değerlendirmesi için ücretsiz bilim ve teknoloji atölyeleri düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesine bağlı Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nde 25 Ocak'da başlayan ve 5 Şubat'a kadar devam edecek atölyelerde, 7-15 yaş arası yaklaşık 250 öğrencinin faydalanması hedefleniyor.

Öğrenciler, küçük mühendislik atölyesinde, mühendislik ve problem çözme kavramlarıyla, robot programlamada algoritma ve kod yazmayla, asrohobide gökbiliminin temel kavramını eğlenerek öğreniyor.

Ayrıca, hikayeni yarat programında, yaratıcı düşünebilme ile hızlı ifade edebilme, ressam robotta ise elektrik motorları ve denge programını öğrenen minikler, üç boyutlu gözlük atölyesinde de iki gözle görme sistemiyle tanıştı.

Yarıyıl tatili bilim ve teknoloji atölyelerinin program detaylarını öğrenmek isteyen kişiler, Büyükşehir Belediyesi ve Gezegenevi'nin sosyal medya hesaplarında takip edebilecek. Ayrıca kayıt için başvuru yapmak isteyen öğrenciler, kimlik bilgileriyle Gezegenevi ve Bilim Merkezi'ne gelmeleri gerekiyor.

Kaynak: AA