Kılıçdaroğlu’nun ‘Karın ağrısı’ belgesi ‘hakaret’ çıktı

Daha önce yaptığı bir çok iftira sebebiyle tazminat ödemeye mahkum olan CHP lideri, “Belge açıklayacağım” dediği grup toplantısında belge göstermek yerine yine hakaret yağdırdı.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Karın ağrısı’ belgesi ‘hakaret’ çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan hakkında “belge” açıklayacağını duyurmuştu. Ancak Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı konuşmada belge diyerek duyurduğu şeyin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağza alınmayacak hakaretler olduğu anlaşıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin PM toplantısında “Açık ve net tüm belgeleriyle ortaya koyacağım. Karın ağrısı çekme salı gününe kadar açıkla. Bakarsın salı günü ben de sana teşekkür ederim. Ama açıklamazsan hepsinin cevabını alırsın” demişti.

Dikkatler Kılıçdaroğlu'nun dün yapılan toplantıda açıklayacağı “belge”ye çevrilmişti. Ancak Kılıçdaroğlu dün bir kez daha “yanıltmayarak” Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ağır hakaretlerine devam etti.Grup toplantısında sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a değil, tüm Türkiye'ye hakaretler savuran Kılıçdaroğlu, “Türkiye ahlaki çöküntü içinde”, “toplumdaki çürümüşlüğü kimse çıkıp anlatmadı” gibi ifadelerle bir bütün olarak toplumu “ahlaksız” olmakla itham etti. Kılıçdaroğlu, geçmişte de “belge açıklayacağım” diyerek, belediye başkanları, bakanlar hakkında olmadık iddialarda bulunmuştu. Bunlardan bazıları özetle şunlar:

İDDİALAR ASILSIZ


Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili iftiralarda bulunmuştu. Bu iftiralara bazı CHP milletvekilleri ile CHP'ye yakın medya grupları da katılmış ve bir yıpratma kampanyası yürütmüşlerdi. Ancak bu iddiaların asılsız olduğu yargı tarafından da tescillenmiş, Kılıçdaroğlu tazminat davasına mahkum edilmişti.

GÖKÇEK'E TAZMİNAT


Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili “belediye başkanlarının görevi kötüye kullanması” hükmünü içeren düzenleme yapılması konusunda rüşvet suçlamasında bulunmuştu. Ancak bu iftirası da yargı tarafından tescillenmiş ve Kılıçdaroğlu, Gökçek'e 6 bin TL tazminat ödemekle cezalandırılmıştı.

Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında ortaya çıkan tapeleri de parti grup toplantısında dinletmişti. Dinlettiği tapelerin hece hece montaj olduğu daha sonra bilirkişi raporunda ortaya çıkmıştı.