Kahramanmaraş'ta Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Çağrısı

Kahramanmaraş’tan 11 Şubat akşamı Bayırbucak Türkmenlerine gidecek olan yardım TIR’ları için vatandaşlardan yardım çağrısında bulunuldu.

Kahramanmaraş'ta Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Çağrısı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Valiliği ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde düzenlenen Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım kampanyası kapsamında vatandaşlara yardım çağrısı yapıldı.

Ulu Cami yanında kurulan yardım Tır’ı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Hemen yanı başımızda kardeşlerimizin mağduru olduğu bir zulüm ortamında mazlumların feryadı arşı alaya çıkıyor. Orada o ateş yanarken, Sema’ya mazlum feryatları yükselirken, şeref için namus için din için Allah için bütün bunları ihtiva eden vatan için kardeşlerimizin damarlarında kahramanlık kanı dolaşıp, mübarek şehitlerin kanı vatan toprağıyla buluşurken, bunu görmemek haramdır. Biz kardeşlerimize bir şeyler yapabilmenin gayreti çerisindeyiz. Bizim bu yardımı yapmak kardeşlik Müslümanlık ve kulluk borcumuzdur. Biz bu borcumuzu yerine getireceğiz. Kardeşlerim şehrimizin plakası olan 46 numarayı sembolik olarak bir hedef baz almışlar ama rabbim dilerse biz bu hedefi çok fazlasıyla aşabiliriz. Biz kardeşlerimizden aldığımız güçle yapılması gereken her adım konusunda gerekli konuları yerine getiriyoruz. Yardım TIR’ını gezdiğimizde değerli bacılarımız yapmış oldukları biber turşuları var Allah onlardan yardımcı olsun” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Suriye’de insanlık tarihinin kötü günleri yaşandığını ifade ederek, “Hem Suriye devleti hem Rusya hükümeti uçakları tarafından çok yoğun şekilde bombalanmakta ve büyük bir vahşet yaşanmakta kadınların çocukların üzerine yağmur gibi bombalar yağmakta. Bizim kardeşlerimiz onlar büyük bir zulüm içindeyken bizimde bir şeyler yapmamız gerektiğini onların yanında olmamız gerektiğini Kahramanmaraş olarak bunu ortaya koymamız gerektiğini düşündük. 11 Şubat akşamı TIR’larımızı yola çıkaracağız. Şehrimizin istiklale kavuştuğu gün inşallah onlarında istiklallerine kavuşmaları dileğiyle buradan kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde kampanyamızı yürütüyorlar. Bizim isteğimiz herkesin bu kampanyaya destek olmasını istiyoruz. Onların azda olsa yaralarına merhem olmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA