Vincin Altında Kalan İşçinin Hayatını Kaybetmesi

AK Parti İl Başkanı Can: 'Böyle bir kaza yaşanması üzücüdür. Ancak belediye başkanımızın olayın hemen ardından 'kader, ecel' şeklinde açıklamalarda bulunması bizleri üzmüştür'

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can, Çanakkale Belediyesi’ne ait Yeşil Yönetim Hizmet Binası inşaat alanında iki gün önce bir işçinin vincin devrilmesi sonucu hayatını kaybetmesinin kadere bağlanmaması gerektiğini söyledi.

Can, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olayda bir kişinin öldüğünü, bir kişinin yaralandığını hatırlattı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın, olay gecesi yaptığı 'kader' ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Can, 'Böyle bir kaza yaşanması üzücüdür. Ancak belediye başkanımızın olayın hemen ardından 'kader, ecel' şeklinde açıklamalarda bulunması bizleri üzmüştür. Burada vatandaşlarımız defalarca uyarılarda bulunmuştur, geceleri geç saatlere kadar hiçbir ışıklandırma tertibatı alınmadan işçilerin çalıştırması şikayet konusu olmuştur. Ama bu konularda önlem alınmadığı da tarafımıza gelen bilgiler arasındadır. Belediye başkanımız sorumluluklarından kaçamaz, burada titizlikle inceleme ve araştırma yapılması gerekmektedir” dedi.

Konunun araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığının belirlenmesi gerektiğini dile getiren Can, şöyle devam etti:

'İş güvenliği konusunda tedbirler alınmış mıdır? Bunlar hem belediye başkanının sorumlulukları içerisindedir, hem de emniyet mensuplarımızın savcılığımızın bu konularda araştırma yapması kendilerinin sorumlulukları arasındadır. Birkaç gün önce vefat eden Mustafa Koç için bizler 'kader' diyebiliriz. Çünkü parası var, maddi hatta her türlü imkanları olmasına rağmen hayatını kaybetmesi... evet bu kaderdir, eceldir. Ama burada bir işçi kardeşimizin vefat etmesine bizler 'ecel, kader' diyemeyiz. Aynı durumda bizim AK Partili belediyelerimiz olmuş olsa şimdiden bizi katil ilan etmişlerdi. O yüzden biz diyoruz ki; belediye başkanımız bu sorumluluktan kaçamaz. Bu kazanın sebeplerinin titizlikle araştırılmasını istiyoruz. İstediğimiz diğer bir hususta işçi kardeşimizin ailesine gerekenlerin yapılmasıdır. Bu işçi kardeşimiz hayatını kaybetmiştir ancak geride kalan ailesi, çoluğu çocuğu mutlaka vardır. Belediyemizin bu aileye sahip çıkmasını istiyoruz.”

Çanakkale Belediyesinin yeni hizmet binası inşaat alanında cumartesi günü meydana gelen iş kazasında vincin altında kalan işçi Mehmet Yıldız (41) hayatını kaybederken, Zülküf Turan (34) ise yaralanmıştı.

Kaynak: AA