Büyükçekmece Belediyesi'nden, Bayırbucak Türkmenleri'ne 2 Tır Dolusu Yardım Malzemesi

Büyükçekmece Belediyesi, Beşir Derneği ve Semerkand Vakfı işbirliği ile Rusya’nın ve Esad güçlerinin saldırısına maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri’ne 2 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Büyükçekmece Belediyesi, Beşir Derneği ve Semerkand Vakfı işbirliği ile Bayırbucak Türkmenleri’ne 2 TIR dolusu yardım gönderdi. Büyükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla ve hayırsever vatandaşlardan temin edilen giyim, su, gıda, bakliyat ve acil yardım malzemeleri, Büyükçekmece Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünde yapılan dua sonrası TIR’a yüklenerek Bayırbucak Türkmenleri’ne götürülmek üzere yola çıktı.

"BİR AYDA 6 TIR YARDIM GÖNDERMİŞ OLACAĞIZ"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, " Bayırbucak Türkmenlerimize yardımlarımız devam ediyor. İnsanlarımız, soydaşlarımız orada son derece zor durumda. Tabi sadece orası değil. Kobani’den, Yunanistan’dan, Makedonya’dan, dünyanın çeşitli yerlerine kadar bu yardımları çeşitli zamanlarda yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Hem belediyeler hem de sivil toplum kuruluşları bugün bu saatte burada Beşir Derneği ile birlikte Büyükçekmece Belediyesi ve Semerkand Vakfı ortaklaşa 2 TIR’ı yola çıkartıyoruz. İçerisinde insani yardım, gıda yardımı var. Çarşamba günü de bir başka TIR yola çıkacak. İçerisinde giyim olacak. Ayakkabı, çorap benzeri giysilerden oluşacak. Böylelikle toplam bir ay içerisinde 6 TIR Türkmen kardeşlerimize yardım göndermiş oluyoruz. Bu nedenle emeği geçen, yardım yapan hayırseverlerimizin tamamını, hem şahsım adına hem de Büyükçekmece Belediyesi adına Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: İHA