Joe Biden, Rakel Dink, Türkan Elçi ve Dilek Dündar ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’deki temasları çerçevesinde siyasi parti temsilcilerinin ardından bazı gazeteci, akademisyen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti.

Joe Biden, Rakel Dink, Türkan Elçi ve Dilek Dündar ile görüştü
Biden, AK Parti, CHP ve HDP'li milletvekillerinin ardından öğleden sonra aralarında Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ile bazı gazeteci, akademisyen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Conrad Otel'de gerçekleşen görüşmeler devam ederken, tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü. İkili görüşmenin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dilek Dündar ve oğlu Ege Dündar, ABD Başkan Yardımcısı Biden'in desteğini bildirdiğini kaydetti.

Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar, “Kısa bir konuşma oldu. Bana babamızın durumunu, iyi olup olmadığını sordu. Bana çok cesur bir babamın olduğunu söyledi. Gurur duymam gerektiğini söyledi. Gereken her şeyi yaptıklarını, basın özgürlüğü için konuşmaya devam edeceklerini söyledi. Desteğini bildirdi. Biz de ona bu inceliği gösterdiği için teşekkür ettik. Amerika'nın demokrasi modelinin basın özgürlüğüne değer verdiğini, bu değeri de bizim burada taşımaya çalıştığımızı söyledik” dedi.

Dilek Dündar ise, görüşme davetinin özel olarak yapıldığını ve diğer görüşmelerden ayrı olarak gerçekleştiğini kaydetti.