Kore Kültürü Destekçileri Sertifika Töreni

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Cho: “Ara ara 'acaba (Türklerle) damarlarımızda aynı kanı mı taşıyoruz' diye düşündüğüm oluyor'.

ANKARA – Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, Kore Kültürü Destekçileri'ne sertifikalarını takdim etti.

Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde Sheraton Hotel’de gerçekleştirilen 'Kore Kültürü Destekçileri Sertifika Töreni'ne, aralarında Kore Gazisi Yaşar Eken'in de bulunduğu, 16 kişiden oluşan Kore Kültürü Destekçileri grubu üyeleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Büyükelçi Cho, Kore Kültürü Destekçileri projesinin dünyanın farklı ülkelerinde Güney Kore ve Kore kültürüne olan ilgiyi ve anlayışı artırmak ve ülkenin etkili bir şekilde tanıtılabilmesi için yerel kişilerle işbirliği yaparak birlikte hareket etmek amacı taşıdığını anlattı.

Proje sayesinde Türk kültürünü de yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Cho, Kore ve Türk kültürlerinde, deyimler, atasözleri ve bazı geleneksel ritüellerinin pek çok benzerlik taşıdığını dile getirdi. Güney Kore'de Türkiye'deki gibi ay ve güneş takviminin de kullanıldığını kaydeden Cho, “Benim de ara ara 'acaba damarlarımızda aynı kanı mı taşıyoruz' diye düşündüğüm oluyor' diye konuştu.

Büyükelçinin konuşmasının ardından 'Kore Kültürü Destekçileri' grubu üyelerine sertifikaları verildi.
Kaynak: AA