Bosna Hersek'teki Türkçe Öğretmenlerine Seminer

Yunus Emre Enstitüsü, Bosna Hersek'teki Türkçe öğretmenlerine seminer düzenledi.



Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi'ndeki seminerde, iletişim ve dil bilgisi konuları ele alındı, Türk dilinin etkinliğinin artırılması için neler yapılması gerektiği de değerlendirildi.

Yunus Emre Enstitüsü Mostar Türk Kültür Merkezi Müdürü Yunus Dilber, seminere Türkçenin ikinci yabancı dil olarak okutulduğu yedi kantondan öğretmenlerin katıldığını ifade ederek üç gün boyunca sürecek seminerde öğretmenlerin metodoloji ve pedagoji becerilerini artırmak için çalıştaylar düzenleyeceklerini söyledi.

Seminerin ilk ayağının geçen ağustosta düzenlendiğini anımsatan Dilber, Türkoloji bölümü mezunlarının da seminere katıldığını kaydetti.

Seminere Konjic şehrinden katılan Muhammed Muminhodzic isimli öğretmen, iki yıldır Türkçe öğretmenliği yaptığını belirterek bu tarz seminerlerde özellikle Türkiye'den gelen eğitimcilerin tecrübelerinden faydalandıklarını ifade etti.

Muminhodzic, Bosna Hersek'te Türkçeye ilginin her geçen yıl daha da arttığına işaret ederek Türk dizilerinin bu ilginin artmasında önemli etken olduğunu söyledi.

Yılda iki kez düzenlenen seminerlerde, Türkçe öğretmenlerinin dili daha etkin bir şekilde kullanmaları amaçlanıyor.

Saraybosna'daki üç günlük seminere, devlet okullarında çalışan 44 Türkçe öğretmeninin yanı sıra üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde görev yapan 15 akademik personel katılıyor.

Kaynak: AA