Osman Gökçek: Yaptırım yapılmalı vatandaşlıktan atılmaya kadar gidebilir

Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, ülke içerisinde bir takım grupların teröre destek veren, cesaret veren söylemleriyle ilgili devletin yaptırım yapması gerektiğini ifade ederek, "Bunlar vatandaşlıktan atılmalı" dedi.

Osman Gökçek: Yaptırım yapılmalı vatandaşlıktan atılmaya kadar gidebilir
Osman Gökçek: Yaptırım yapılmalı vatandaşlıktan atılmaya kadar gidebilir
Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, Ülke TV ekranlarında yayınlanan Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden programına konuk oldu. Gökçek'in hedefinde, devleti katliam yapmakla itham eden 1100 akademisyen ve bugün Sultanahmet'te meydana gelen patlamanın ardından şoke eden tweetler atan Leven Üzümcü, Ayhan Bilgen, Sedef Kabas gibi isimler vardı.

Devlet kademesinde görevde olan kişilere seslenen Osman Gökçek, 'Şu konuda çok ciddi bir karar vermelerinin zamanı geldi. Biz terörle ilgili topyekün mücadele verirken, ülke içerisinde bir takım grupların teröre destek veren, cesaret veren söylemleriyle alakalı bir yaptırım yapmaya başlamaları lazım. 1100 akademisyen devletin doğu bölgesinde katliam yaptığına dair imza topladı. Bununla alakalı YÖK daha bugün çalışmaya başladı. Ama bunlara bir ceza verilmesi lazım. Verilen cezaların iyi yaptırımların gelmesi lazım ki; bu kişilerin susması gerekiyor' şeklinde konuştu.

'DEVLET BU İNSANLARA KARŞI MUTLAKA YAPTIRIM YAPMALI'

Bugün İstanbul Sultanahmet'te yaşanan terör saldırısının ardından tweet atan Leven Üzümcü, Ayhan Bilgen, Sedef Kabas gibi isimlerin yazdıklarına da dikkat çeken Gökçek, 'Bu ülkede bu tür yazıları yazanlara karşı devletin çok ciddi yaptırımlar yapmaya başlaması lazım. Birbirimizle aynı görüşte olmayabiliriz ama ay yıldızlı bayrağın altındayız, hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Siz kalkıpta terör olaylarıyla alakalı eğer 'İstanbul'u vurmadıkça Türkiye uyanmaz' demeye başlarsanız devletin burada mutlaka bir yaptırım yapması gerekiyor' ifadelerini kullandı.

'Biz özellikle son 2-3 yıldır bu insanların tweetlerini, bu insanların söylemlerini konuşuyoruz' diyen Osman Gökçek, 'Artık bunların son bulması lazım, buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Bizler basın mensubu olarak bu kişilerin acilen ceza alması gerektiğini düşünüyoruz' dedi. Gökçek şöyle devam etti:

'1100 akademisyenden bahsediyoruz ki; bu akdemesiyenlerin öğrencileri var. Devletin katliam yaptığını söyleyen bir kafanın öğrencilerini nasıl yetiştireceğini düşünebilirsiniz. Bu devlete, millete bağlı bir kadro alabilmesi mümkün mü? Devletten ekmek yiyorlar, devlet üniversitelerinde çalışıyorlar ama devletini katliam yapan bir devlet diye ilan ediyorlar. Şimdi bunlara ne ceza veriliyor? Hiç bir ceza. Ve söylemlerine aynen devam ediyorlar.'

'VATANDAŞLIKTAN ATILMAYA KADAR GİDEBİLİR'

Cunhurbaşkanı Erdoğan'ın da artık bir yaptırım yapılması gerektiğini düşündüğünü belirten Gökçek, 'Bunlar vatandaşlıktan atılmaya kadar gidebilecek hadiseler' diye konuştu. Osman Gökçek, şunları söyledi:

' 'Devlet katliam yapıyor' derseniz, 'Tanklar İstanbul'da yürümedikçe iç savaş olmuş demek değildir' derseniz, bu tip tahrikle ilgili söylemlerde bulunursanız bunlarla ilgili hem ceza almaları gerekiyor, hem vatandaşlıktan atılmaları gerekiyor.' BEYAZ GAZETE