İtalya'da Yeni Yıl Kutlamaları

Roma yeni yılı terör endişesinin gölgesinde karşıladı

İtalya’nın başkenti Roma’da vatandaşlar 2016 yılına terör endişesiyle birlikte girdi.

Fransa’nın başkenti Paris’i vuran terör saldırılarının ardından son ana kadar kutlama programı kesinlik kazanmazken Kolezyum Meydanı'nda sınırlı sayıda havai fişek atıldı.

İtalya başkentinde yeni yılın kutlandığı bir diğer adres ise eski Roma’da hipodrom alanı olarak kullanılan Circo Massimo’da verilen konser oldu. Kolezyum ve konser alanı olmak üzere yoğun güvenlik önlemleri alınırken, geleneksel yılbaşı konserinde bu yıl ilk kez giriş-çıkış kapıları oluşturuldu ve insanlar bu kapılara yerleştirilen metal detektörlerde arandıktan sonra alana girebildiler.

Roma'da 2 bin 300 güvenlik görevlisi ve 750 itfaiye eri görev yaptı.

Roma’da yılbaşı nedeniyle kent merkezi Noel Bayramı’nın aksine gündüz saatlerinde dolup taşarken, şehrin ana caddelerinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Ülkenin ikinci büyük kenti Milano’da da kutlamaların adresi kent merkezindeki Duomo Katedrali’nin önü oldu. Milanolular ve yılbaşına Milano’da girmek isteyen turistler, Duomo Meydanı'nda 2016’yı karşıladı. Son günlerde hava kirliliğiyle mücadele eden Milano'da ise havai fişeklere yasak getirildi.

Bu arada, ülke genelindeki güvenlik önlemleri kapsamında yerel halk tarafından fazlaca kullanılan küçük havai fişeklere de pek çok yerleşim yerinde yasak getirildi. İtalyan polisi, Roma ve çevre yerleşim yerlerinde yaptığı aramalarda yasa dışı yollarla satılmaya çalışılan 3 ton havai fişek ele geçirdi.
Kaynak: AA