Körfez Ülkeleri İslami Partilerinden 'İran'la Mücadele' Çağrısı

Körfez'deki İslami eğilimli partiler, "İran'ın, Suriye ve Irak'a müdahaleleriyle mücadele" çağrısı yaptı

Körfez ülkelerindeki bazı İslami eğilimli partiler, Arap ülkelerine "İran'ın, Suriye ve Irak'a müdahaleleriyle mücadele" çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan'ın İslam Ümmeti Partisi, Kuveyt Ümmet Partisi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ümmet Partisi'nden yapılan ortak yazılı açıklamada, "İran'ın, Suriye ve Irak'a müdahaleleriyle mücadele" çağrısında bulunularak, "İran'ın mezhep odaklı işgal projelerine karşı bu iki ülke halkının yanında durulmalı. Bu ülkelerdeki devrimci direniş güçlere destek verilmeli" denildi.

Ayrıca bu iki ülkede mültecilerin sıkıntılarını azaltmak amacıyla insani görevlerini yerine getirmesi için Körfez halkına yardımcı olma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Yemen'deki durumlara ilişkin "Husilerin, ilerleyişine izin vererek sağladığı destekle İran'ın yaptığı ihlaller doruğa çıktı. Bu durum Arap Yarımadası'nı ve bölgesel güvenliğini tehdit etti, savaş dayatıldı. Yemen halkına ve barışçıl devrimine karşı akıl dışı politikalar olmasaydı savaş engellenebilirdi" ifadelerine yer verildi.

Körfez İşbirliği Konseyi'nin genişletilerek, Körfez ülkelerinin yanında Arap Yarımadası'ndaki diğer ülkeleri de kapsaması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Bu şekilde Yemen, Konsey kapsamında federal çerçevede her ülkeyi gözeten ekonomik ve siyasi birliğin parçası olur" denildi.

Ayrıca Yemen halkının çektiği sıkıntıların hafifletilmesi ve savaşın yıktıklarının yeniden imar edilmesi için bir Yemen imar planı ilan edilmesi çağrısında bulunuldu.
Kaynak: AA