GÜNDEM ÖZETİ / 9 Eylül 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek, daha sonra şehit Okan Taşan için öğle namazının ardından Kocatepe Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Ankara/09.30/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Yeni Bina'da basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

2- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Valiliği ziyaret edecek, Tekstilkent temel atma törenine katılacak, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra esnafla bir araya gelecek.

(Bingöl/11.00/12.00/14.00/14.30/15.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MG Gülçiçek Gebze fabrikasının açılışına katılacak.

(İzmit/ 15.00)

4- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Finans Zirvesi’nin 2. gün açılış konuşmasını yapacak, ardından özel mülakat oturumunda yer alacak.

(İstanbul/09.30/10.30)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katılacak, AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

(İzmir/10.00-11.00)

6- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dağlıca'daki saldırıda şehit olan Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan için Mihraplı Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Bursa / 13.00)

7- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin il binasında milletvekilleriyle basın toplantısı düzenleyecek.

(Diyarbakır/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ile bu yıla ilişkin girişimlerde bilişim teknolojileri kullanım araştırmasının sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Anadolu Ajansı'nın Medya Ortağı olduğu "İslami Ekonomi ve Finans 2015 Sempozyumu" Boğaziçi Üniversitesinde devam ediyor.

(İstanbul/09.00)

SPOR

1- Fransa, Almanya, Hırvatistan ve Letonya'da düzenlenen 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A, B, C ve D gruplarında toplam 12 maç oynanacak.

- B Grubu'nda yer alan Türkiye, dördüncü maçında Almanya'da Sırbistan ile karşılaşacak.

(Berlin/15.30)

2-  Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. tur maçları oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA