3. Yalova Bianeli 2015

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 3. Yalova Bienali 2015 kapsamında kentte bulunan sanatçılarla bir araya geldi

YALOVA Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,  3. Yalova Bienali 2015 kapsamında kentte bulunan sanatçılarla bir araya geldi.

11 ülkeden 31 sanatçının katıldığı Yalova Bienali 2015 kapsamında sanatçılar, TİGEM Tatil Park’ta tesislerde çalışmalarına başladı. Yaklaşık 1 ay boyunca sürecek çalışmalar sonrasında sanatçıların oluşturduğu eserler önce Yalova'da ardından da İstanbul’ün Bakırköy ilçesinde sergilenecek.

Başkan Salman, sanatçıları atölyelerinde ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi. Salman ardından düzenlenen kahvaltıda sanatçılarla buluştu. Kahvaltıya Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin de katıldı. Burada konuşan Salman, "Üçüncüsünü düzenlediğimiz bienale katılan tüm sanatçılarımıza teşekkür ederim. Bundan sonraki bienal ise 2017 yılında düzenlenecek. Bu yıl sanatçılarımızın oluşturdukları eserleri önce Yalova'da ardından da İstanbul Bakırköy'de sergileyeceğiz. 2017 yılındaki bienalde ise eserleri tüm illerde sergilemek istiyoruz. Yalova'nın artık bir sanat ve kültür şehri olmasını istiyoruz. Bunun için de bu bienalin çok önemli katkılarının olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA