Başkan Badem Açıklaması 'Gölcük'e Duyarsız Kalamayız'

Türkiye’nin tek milli fuarı olma özelliğini taşıyan Ödemiş Milli Fuarı’nın 31.’si ilçenin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında kapılarını açtı. 31. Ödemiş Milli Fuarı’nın açılışında konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, geçtiğimiz haftaki Ankara temasları ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Badem Açıklaması 'Gölcük'e Duyarsız Kalamayız'
Ankara’daki temaslarıyla ilgili bilgiler veren Badem, DSİ Genel Müdürlüğü ziyaretinde Genel Müdür Ali Diniz’in Gölcük Gölü’nün temizlenmesi konusunda talimat verdiğini söyledi.

Badem, ilçe turizminin göz bebeği Gölcük Gölü’nün tamamen sazlıklarla kaplanıp dolmasına razı olmayacaklarını belirterek, “Anıtlar Kurulu’ndan izinler alındığı takdirde bir hafta içinde makineler çalışmaya başlayacak kadar net talimat verildi.

Bilemiyorum tabi süreç nasıl gelişir. Doğayı ve tarihi de korumak tabi ki bizim bir numaralı görevimiz. Ama Gölcük Gölü’nün dolmasına seyirci kalamayacağımız da bir başka gerçek. Gölcük eğer böyle giderse 8-10 yıl içerisinde bir baştan öteki başına sazlıkların içinden yürüyerek geçilecek bir hale gelecek. Ya göz yumacağız, ya da mücadele edip arıtılmasını sağlayacağız. Gölcük’le ilgili yılbaşına kadar 600-700 bin liralık bir çevre düzenlemesi ihalesine çıkacağız. Her türlü hazırlığı bitti. Otelden Kavurmacı’ya kadar olan kısmın rekreasyonu bitmiş olacak” dedi.

Kaynak: İHA