Snowden Twitter'da Saatler İçinde 900 Bin Takipçiye Ulaştı

Snowden'in takip ettiği tek hesap NSA

ANKARA  - ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) dinleme skandalını ortaya çıkaran kurumun eski sistem analisti Edward Snowden'in sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açtığı hesap saatler içinde yaklaşık 900 bin takipçiye ulaştı.

İlk paylaşımını "Beni duyabiliyor musunuz?" mesajıyla yapan Snowden kendini "Önceden hükümet için çalışıyordum. Şimdi halk için çalışıyorum" şeklinde tanımladı.

Rusya'da sığınmacı olarak yaşayan Snowden'in takip ettiği tek hesabın NSA'nın resmi Twitter hesabı olması dikkat çekti.

Twitter yetkilileri başkaları tarafından kullanılan @snowden kullanıcı adını Edward Snowden'in talebi üzerine kendisine tahsis ettiklerini açıkladı.

NSA'nın ABD ile diğer ülkelerde milyonlarca kişinin telefon konuşmalarını kaydederek istihbarat topladığını ortaya koyan belgeleri sızdırarak gündeme gelen Snowden 23 Haziran 2013'te Rus havayolu şirketi Aeroflot'a ait uçakla Hong Kong'dan ayrılarak Moskova'ya gelmiş ve gümrük kapısından geçmeyerek havaalanının transit yolcu bölümünde kalmıştı.

Snowden havaalanından çıkmak ve diğer ülkelere gidebilmek için avukatı vasıtasıyla Rusya'dan geçici sığınma talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren Rusya Federal Göçmen Bürosu, Snowden'a 1 Ağustos 2013'ten geçerli olmak üzere bir yıllık geçici sığınma hakkı ve Ağustos 2014'ten itibaren yurtdışına çıkış hakkı da tanıyan 3 yıllık oturum izni vermişti.

Kaynak: AA