CHP Antalya Milletvekili Baykal Açıklaması

"Meclis'te hükümet kuracak milletvekili var ama hükümet kurdurulmuyor"

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Meclis'te hükümet kuracak milletvekili var ama hükümet kurdurulmuyor" dedi.

Baykal, Kurban Bayramı dolayısıyla CHP Kemer İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Umut Güneş ve partililerle bayramlaşan Baykal, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da yapılacak seçimi, "Milletin iradesine saygısızlık" olarak nitelendirdi.

Hükümetin kurulmasının "imkansız" olmadığını savunan Baykal, şöyle konuştu:

"Kurdurmadılar. Herkes bir şeylerin peşinde. Birisi 'Seçim yapılırsa oyumu artırırım tek başıma iktidar olurum' diyor, diğeri 'Ben ana muhalefet olurum' derdinde. Şimdi millet bu ikisini de 'Aç gözlülük yaptın, in aşağıya' diye pişman ederse, demokrasi dersi vermiş olacak. İnşallah böyle de olacak. İşaretler var ama tam bilemiyoruz. Demokrasi bakımından buna ihtiyaç var."

Baykal, milletin iradesiyle oynanmayacağını vurguladı. Seçim nedeniyle milyonlarca liranın boşa harcanacağını savunan Baykal, şunları söyledi:

"Meclis'te hükümet kuracak milletvekili var ama hükümet kurdurulmuyor. Türkiye'yi bu noktaya AK Parti ile MHP getirdi diye bizim anlatmamız lazım. Bu iki partinin tutumu olmasaydı, bugün hükümet de kurulurdu, meclis başkanlığı seçimi de olurdu. MHP'nin iki tane derdi var: Büyümek için AK Parti ile çatışıyor ve biz güçlenmeyelim diye önümüzü kesmeye çalışıyor. 'Ana muhalefet olacağım' diye kafaya koymuş. Olacaksan ol. Millet sana oy versin gel. Bu nedenle bizim meclis başkanı çıkarmamızı istemiyor."

Baykal, ziyaret sonrası partililerle fotoğraf çektirdikten sonra Kaş'a hareket etti.
Kaynak: AA