Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş Açıklaması 'Dış Güçler Düğmeye Bastı'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Suriye ve mülteciler konusunda partisinin görüşlerini paylaştı. Suriye ile ilişkilerin iyi olduğunu, geliştiğini dile getiren İriş, dış güçlerin düğmeye bastığını ve bugünkü tablo ile karşı karşıya kalındığını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş Açıklaması 'Dış Güçler Düğmeye Bastı'
Partisinin Edirne İl Başkanlığı binasında toplantı düzenleyen İriş, Edirne’de son günlerde yaşanan Suriyeli sığınmacı sorunu konusunda açıklama yaptı. Suriye’nin, Türkiye’nin en uzun sınırı olan komşusu olduğunu belirten İriş, "Suriye halkıyla bin yıldan fazla beraber yaşadık. Dünya savaşı sonrası sınırları emperyalist devletler çizdi. İki ülke halkı arasında hiçbir husumet yok. Dolayısıyla iyi komşuluk ilişkileri geliştirmeliyiz. Zaten dört sene öncesine kadar ilişkilerimiz giderek iyileşiyordu. O kadar ki ortak bakanlar kurulu toplantıları dahi yapılmaya başlandı. Geliş gidişler, ticaret hacmi süratle büyümeye başladı" ifadelerini kullandı.

"IRKÇI EMPERYALİSTLERİN HOŞUNA GİTMEDİ"

Yaşanan olumlu tablonun, Büyük Orta Doğu Projesini uygulamaya kararlı ırkçı emperyalistlerin hoşuna gitmediğini ifade eden İriş, "Düğmeye bastılar. Bir anda Suriye yönetimi, Türkiye hükümetinin can düşmanı oluverdi. Ve bilinen, halen yaşanan olaylar meydana geldi. Artık hükümet bir çözüm getirmek için radikal adımlar atmalı. Düşmanlık bin yıl sürmez. Diyalog yolları araştırılmalı, inisiyatifi ele almalı, ağabeylik yapmalıyız, Türkiye’ye yakışan budur. Suriye konusunda stratejik derinlik elbisesi giyilmelidir. Suriye’de barışın sağlanmasında yapacağımız rehberlik aynı zamanda ülkemizin de önünü açacaktır. Güneydoğumuzdaki terörün ortadan kaldırılmasında da önemli bir etki oluşturacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA