'Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'

Türkiye'de ve dünyada etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip sinema filmlerinin gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen festival, 20 Kasım'da başlayacak

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 20-27 Kasım arasında gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli festivalin "Ulusal", "Kısa" ve "Belgesel" film başvuruları başladı.

Türkiye'de ve dünyada etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip sinema filmlerinin gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen festivalin gelenekselleşen "Ahmet Uluçay Büyük Ödülü", 50 bin lira olarak belirlendi.

Festival kapsamında 26 farklı kategoride verilecek ödüller, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine katkıda bulunacak. Bu yıl uluslararası uzun metraj filmlerin de yarışacağı festivalde, Türk ve dünya sinemasının seçkin örneklerine yer verilecek.

"En İyi Ulusal Kısa Film Ödülü" ile "En İyi Ulusal Kısa Belgesel Ödülü"nü kazananlar 15'er bin, "En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü" ile "En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Ödülü"nü kazananlar ise 10'ar bin lirayla ödüllendirilecek. Festivalin "İzleyici Ödülü" 5 bin lira olarak belirlendi.

Festivale başvurular, 2 Kasım'da sona erecek. Detaylı bilgi için https://www.bogazicifilmfestivali.com adresi ziyaret edilebilir.
Kaynak: AA