Sünnet Olacak Yüzlerce Çocuk Boğaz Turu Yaptı

Erkekliğe ilk adımını atacak yüzlerce Bayrampaşalı çocuk, aileleriyle birlikte Boğaz turu yaptı. Sünnet korkularını unutan çocuklar, anne ve babalarıyla Boğaz’ın tadını doyasıya çıkardı.

Sünnet Olacak Yüzlerce Çocuk Boğaz Turu Yaptı
Bayrampaşa Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yıllardır sürdürdüğü toplu sünnet şölenlerinde bu yılda yüzlerce çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Sünnet çocukları için özel bir program hazırlayan Bayrampaşa Belediyesi, özel olarak tahsis edilen vapurla çocukları ve ailelerine Boğaz turu yaptırdı. Sabahın erken saatlerinde hazırlıklarını tamamlayıp sünnet kıyafetlerini giyen çocuklar, aileleriyle birlikte Boğaz’ın tadını doyasıya çıkardı. Boğaz turunda miniklerle birlikte olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, her çocukla özel olarak ilgilendi. Kendileri için hazırlanan özel animasyonlarla gönüllerince eğlenen minikler, unutamayacakları bir gün geçirdi.

TOPLU SÜNNET GELENEĞİ 20 YILDIR SÜRÜYOR

Yaklaşık 20 yıl önce başlatılan projeyi bu yıl da sürdüklerini belirten Başkan Atila Aydıner, "200’e yakın çocuğumuzun hijyenik şartlarda ve bizim kontrolümüzde sünnetlerini yaptıracağız ve erkekliğe ilk adımlarını atmış olacaklar. Bugün bu özel Boğaz turuyla güzel bir gün geçirecekler. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) efendimizin hadisi şeriflerinde belirtiği gibi Müslüman evlatlarımızın mutlaka sünnet olmaları gerekir. Müslüman bir ülke olmamız sebebiyle evlatlarımızın hepsi sünnet oluyorlar. Bu yoldan hepsi geçiyor bizlerin de geçtiği gibi. Sünnete çok önem veriyoruz. Çocuklar hayatlarında bir kez sünnet oluyorlar ve asla yanlış yapılmamalı. Hijyenik şartlarda işinin ehli tarafından yapılması gerekir. Sağlıkçı bir belediye başkanı olmam münasebetiyle de bu işe çok önem veriyorum” şeklinde konuştu.

İki çocuğunu birden sünnet ettirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadığını belirten Seyfettin Coşkun, “Biraz korkuyor büyük olan ama küçük olan farkında değil. Boğaz turu da bizler ve çocuklar için güzel oldu, ailecek buradayız. Sabah erkenden hazırlanıp geldik” dedi.

Oğlunu sünnet ettirmek için belediyeye başvuruda bulunduğunu dile getiren Şefkan Yılmaz, “İki yıl önce diğer oğlumu getirip sünnet yaptırdım. Çok güzel bir duygu. Çok seviniyorum, çok sevinçliyim” diye konuştu.

9 torun sahibi Meyrem Üçal ise, “Çok mutluyum, en küçük torunum. Allah razı olsun başkanımızdan. Bir tane de bir yaşında kardeşi var, o da sünnet olacak ama Boğaz turu için getiremedik onu. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA