İstanbul'daki Terör Örgütü Operasyonları

İstanbul'da PKK, DAEŞ, DHKP-C ve MLKP terör örgütlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 235 kişiden 41'i tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 24 Temmuz ile 7 Ağustos 2015 tarihleri arasında 4 terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yürüttü.

Çalışmalar kapsamında 82 kişi PKK, 84 kişi DAEŞ, 69 kişi DHKP-C ve MLKP terör örgütü mensubu olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 15 tabanca, 16 av tüfeği, silah ve tüfeklere ait çok sayıda fişek, 36 molotofkokteyli, molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemeler, 2 şok aleti, 25 askeri kamuflaj, 3 dürbünle talimatların aktarıldığı örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 41'i tutuklandı, 21'i savcılık ve mahkemelerce serbest bırakıldı, 60'ı ise sınır dışı edilmesi için ilgili birimlere teslim edildi. Şüphelilerden 31'i ise ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılırken 1 şüpheli ölü olarak ele geçirildi.

Kaynak: AA