Sahipsiz Kalan Parklara Vatandaşlar Tepki Gösterdi

Adıyaman’ın Kahta ilçe merkezinde kaderine terk edilen parklar madde bağımlılarının mekanı haline gelirken, mahalle sakinleri duruma tepki göstererek yetkililerden yardım istedi.

Sahipsiz Kalan Parklara Vatandaşlar Tepki Gösterdi
Parklardaki ağaçlar ilgisizlikten dolayı kuruyor ve parklar adeta çöp yığınına dönüşmüş durumda.

Parklardaki oyun ve spor aletlerinin paslandığını ve kimi aletlerin de kırıldığından dolayı kullanılmadığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin ilçede parkaları yeniden elden geçirmeleri gerektiğini söylediler.

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, "Parklar yapıldığında yemyeşil ağaçları, çimenleri, oyun ve spor aletleri, kamelyalar gibi bir sürü masraflar yapılıyor. Ama daha sonra aradan bir yıl geçmiyor, parklarımız bakımsızlıktan ve sahipsizlikten dolayı kullanılamaz hale geliyor. Mahallenin çocukları bu parklarda oynayarak sosyalleşiyor. Parklar sahipsizlikten kullanılamayınca haliyle çocuklarımız televizyon veya bilgisayara mahkûm kalıyor. Bu durum da bizi üzüyor. Çünkü çocuklarımızın oyun oynayacağı ve büyüklerimizin de oturup dinleneceği bir yer yok. Dolayısıyla hem büyükler hem de çocuklar parklara, yeşil alanlara hasret kalıyor. Kim başa geliyorsa ’Kâhta’yı hak ettiği konuma getirecek, ilçemizi yemyeşil bir Kâhta yapacağız’ diyor. Ama nedense verilen sözler hep havada kalıyor. Belediyenin bu parklara bir el atmasını istiyoruz. Bu halk bu parkları hak etmiyor. Malum park denilince, küçük- büyük herkesin dinlenebileceği, çocukların oyun oynayabileceği yeşil alanlar olarak bilinmektedir. Fakat her nedense Kahta ilçesinde geçmişten günümüze yetkililer bu tanımın dışına çıkmış sadece söylemlerle kalmışlar. İlçeye yapılan hizmetlerin ne kadar önemsenip önemsenmediğini gösteren bir örnek de bir ihtiyaç alanı olarak parklar öne çıkıyor. Bugünlerde sıcaklılar mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla beraber vatandaşlar ve çocuklar dinlenme alanlarına ihtiyaç duyuyor. Parklara gitmek istiyor. Fakat Kâhta ilçe merkezindeki parklar bakımsızlıktan dolayı harabe durumda. O yüzden kimse çocuklarını parka götüremiyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Lütfen ilçemizdeki parkların sorununa bir el atın. Yeşil alan sorunumuzu çözün. Parklarda bulunan kırık spor aletleri, kırılmış ya da çatlamış oyun aletleri, tepesi olmayan çardakları bir görün. İçinde bol mikrop bulunan ve küçük çocukların bilmeden içine girerek hastalığa davet edildikleri süs havuzları, kırık oturma bankları, çöp yığınları mikrop saçıyor. Büyük bir faciaya neden olabilecek açıkta bulunan elektrik telleri ve yeşil çimler yerine kuru biten otlar var. Bu sebeplerden dolayı parklara kimse gelmiyor. Ne yazık ki insanların gönül rahatlığıyla gelebileceği bir park yok. Parkların bu halde olmasından büyük bir üzüntü duyuyoruz. Kâhta halkı bunu hak etmiyor” şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA