Muş'ta Tedavi Gören Yaralı Asker GATA'ya Sevk Edildi

Muş’un Varto ilçesinde silahlı saldırı sonucu yaralanan uzman çavuş, uçak ambulans ile Ankara’ya sevk edildi.

Muş'ta Tedavi Gören Yaralı Asker GATA'ya Sevk Edildi
Varto’da uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanan ve Muş Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınan askerlerin tedavileri devam ediyor. Yaralı Uzman Erbaş Ertuğrul Demir’in Muş Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam ederken, Uzman Erbaş Erkan Akyüz ise Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı’na (GATA) sevk edildi. Muş Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Murat Kılıç, yapılan sağlık müdahalelerinin başarılı geçtiğini ve daha geniş kapsamlı bir kontrol için uzman erbaşın ambulans uçakla sevk edildiğini söyledi.

Op. Dr. Kılıç, “Gece itibarı ile 2 askerimiz silahlı saldırıya uğradı. Bir askerimizde ciddi yaralanma yoktu, sadece bağırsaklarında yaralanma şüphesi vardı. Yer itibarı ile sıkıntılı bir bölge olduğu için GATA’ya sevk etmek zorunda kaldık. Diğer hastamızda dün genel cerrahi hekimlerimiz tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edildi. O hastamız solunum cihazından ayrıldı ve uyandırıldı. Şuanda yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Bir diğer askerimiz ise Varto Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi, onda ciddi bir yaralanma olmadığı için getirilmedi ve durumu iyi” şeklinde konuştu.

Muş’un Varto ilçesinde birliklerinden evlerine dönen Astsubay Faruk Arı ile Uzman Erbaşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Demir, evlerinin yakınlarında uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı.
Kaynak: İHA