Maria Farantouri, Açıkhava'da Konser Verdi

Yunanistan'ın ünlü seslerinden Maria Farantouri, "Turkcell Yıldızlı Geceler" kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde hayranlarıyla buluşŸtu.

Maria Farantouri, Açıkhava'da Konser Verdi
Zorba filmi müziklerinin bestecisi Mikis Theodorakis'in 90. doğŸum gününe özel bir konser veren sanatçıya, Theodorakis'in yakın arkadaşŸlarından Alexandros Karozas da buzukisiyle eşŸlik etti.

Farantouri, uzun yıllar sonra yeniden Türkiye'de konser verdiğŸi için çok mutlu olduğŸunu belirterek, "Mikis Theodorakis ve arkadaşŸım Zülfü Livaneli'yle Türkiye'deki konserlerimizde Türk Yunan dostluğŸunu yaşŸattık. Theodorakis, 3 gün önce 90. yaşŸını kutladı. DoğŸal olarak konserin büyük bölümünü Theodorakis'in şŸarkılarına ayıracağŸız. Bunun yanı sıra farklı Yunan ezgilerini de seslendireceğŸiz" dedi.

"YiğŸidim Aslanım", "Leylim Ley" ve "Katibim"i Yunanca seslendiren ünlü sanatçıya hayranları Türkçe vokal yaptı. "Karlı Kayın Ormanı" isimli şŸarkıyı Türkçe seslendiren Farantouri, Theodorakis'in bestelerinin yanı sıra Eleni Karaindrou, Manos Hatzidakis ve Vassilis Tsitsanis gibi ünlü Yunan bestecilerinin eserlerini de yorumladı.

Konserde, buzuki ve bağŸlamada Zakkas Iraklis, saksafon ve flütte Papadopoulos Efthymios, kontrabasta Klampanis Petros, davul ve vurmalı çalgılarda Spyridon Panagiotopoulos'un, udda Christos Tivaios sanatçıya eşŸlik etti.

Zülfü Livaneli'yle çıkardığŸı albümle Türkiye'de 80'li yıllarda üne kavuşŸan Farantouri ve Livaneli, Türk-Yunan dostluğŸuna ön ayak olarak birlikte birçok konser verdi.

Kaynak: AA