Malkara'da Sağlamtaş İçme Suyu Hattı'nın Temeli Atıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından yaptırılacak Sağlamtaş Mahallesi İçme Suyu Hattı'nın temeli atıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Sağlamtaş Mahallesi'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden en güzel şekilde faydalanacağını söyledi.

Göreve geldiğinde siyaset gömleğini çıkardıklarını ifade eden Albayrak, "Çalışmalarımızı görmezden gelmek isteyen ve olaylara siyasi yönden bakan kişiler adına söylüyorum. Bizim tek düşüncemiz hizmet etmek. En büyük anlayışımız bu. Hizmetin siyaseti olmaz" dedi.

Sağlamtaş Mahallesi'nin çok değerli çalışmalar sonucunda yeni bir su hattına kavuşacağını bildirerek, şöyle konuştu:

"Sizlere verdiğimiz vaatleri tek tek yerine getiriyoruz ve bu gururu bugün burada sizlere paylaşıyoruz. Buraya gelirken de elimiz boş gelmedik. İçme Suyu Hattı’nın yanında Sağlamtaş Mahallemizin tüm yolları ve yan yolları asfalt olacak ve bu çalışma karayolları standardında yapılacak. Yeni İçme Suyu Hattı Sağlamtaş Mahallemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da, Sağlamtaş Mahallesinin su ihtiyacının 1988 yılından bu yana çeşitli şebeke hatlarıyla karşılandığını hatırlatarak, "TESKİ olarak İçme Suyu Şebekesi projesi hazırladık. 15 bin 230 metre şebeke hattı döşeyeceğiz. Hedef olarak 1 Şubat 2016 tarihini verdik. Sağlamtaş Mahallemizi sağlıklı içme suyuna kavuşturacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sağlamtaş Mahallesi İçme Suyu Hattı'nın temeli atıldı.

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA