Bakanlık teklifini kim kabul etti kim etmedi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde kurulacak seçim hükümetinde yer alması için teklif götürülecek isimler belli oldu. Teklif edilen isimlerden ilk açıklamalar geldi.

Bakanlık teklifini kim kabul etti kim etmedi?
Bakanlık teklifini kim kabul etti kim etmedi?
Geçici hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümette yer almasını istediği milletvekillerine teklif mektubu gönderdi. Mektup gönderilen vekilllerden ilk cevaplar gelmeye başladı. Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, teklife tepki olarak görevinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ DENİZ BAYKAL

Deniz Baykal teklife 'Parti ahlakına uygun hareket edeceğim. Kapsamlı bir yanıt vereceğim' yanıtını verdi.

Bu arada bir diğer gelen bilgi ise Baykal'ın, 'Cevabım tarihi belge niteliğinde olacak' şeklinde açıklama yaptığı yönünde...

Baykal iki gün önce yaptığı açıklamada ise, 'Bir teklif yapılır ise elbette bir cevap verilir. Ama henüz yapılmamış bir teklife cevap vererek siyaset yapmayı, kendi siyaset anlayışıma da, siyasi nezaket kurallarına da uygun görmüyorum' dedi.


HDP İZMİR MİLLETVEKİLİ MÜSLÜM DOĞAN

HDP'li Müslüm Doğan, bir televizyon programına telefonla bağlanarak şunları söyledi: '

Partimizin vereceği karar bizim için esastır. Kısa süreli bir seçim kabinesinde yer almak partimizin alacağı bir karardır. Hayırlı olsun diyorum ben.

Beklenmedik bir tercih. Esas mesele şu. Ülkemiz kötü bir süreçten geçiyor. Bu kanın durdurulması lazım. Acil bir barışın tesis edilmesi lazım. Bu anlamda partimizin görev alması anayasal bir gerek ve ihtiyaç olarak değerlendiriyorum.'

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN TOPRAK

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için bakanlık teklif ettiği CHP Genel Başkan Danışmanı Erdoğan Toprak, yanıtını açıkladı. Toprak, 'Teşekkür ederim, ama kabul etmeyeceğim' dedi.

Toprak, 'Ben partimin ilkelerine bağlıyım. Partimin aldığı karara uyacağım. Kendilerine bu teklif için teşekkür ederim. Ancak bu sürecin partimin ve benim düşünceme göre doğru olmadığına inanıyorum. O nedenle de görevi kabul etmeyeceğim' dedi.

KENAN TANRIKULU GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu görevinden istifa etti.

Tanrıkulu: Bakanlık teklifini kabul etmediğimi Başbakanlık'a ilettim. Genel Başkan yardımcısı görevimden ayrılıyorum açıklamasında bulundu


Ali Haydar Konca: Önemli olan Türkiye'nin bütünlüğü ve kardeşliği

Levent Tüzel:
Kararımı parti ile görüştükten sonra vereceğim

Meral Akşener: Teklifi asla kabul etmeyeceğim