HDP Siirt Milletvekili Yıldırım Açıklaması

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, "Çatışmalı sürecin fitilini ateşleyenler, bu yangının kendilerine doğru yöneldiğini görüyorlar" dedi.

Yıldırım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Siirt'te Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla katıldığı etkinliği düzenleyen iki imamın haklarında soruşturma açılarak sürgün edildiklerini öne sürdü.

"AK Parti'nin her şeyi tekeline almak istediği gibi dini ve Peygamber'i de kendi tekeline almak istediğini" savunan Yıldırım, "Devletin vali ve kaymakamları ile Diyanet İşleri Başkanlığı, AK Parti'nin tekelci din anlayışına çanak tutmaktadır" diye konuştu. Yıldırım, konuyla ilgili Meclis'te soru önergesi vereceğini bildirdi.

Türkiye'nin içinden geçtiği zorlu süreçte her gün ölüm haberlerinin geldiğini, tüm bu acıları HDP olarak kendi acıları saydıklarını ve üzüldüklerini kaydeden Yıldırım, "Silahlar susmalı, analar ağlamamalı" dedi.

Bir gazetecinin, Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın tepkisiyle ilgili bir sorusu üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:

"Olumlu bir tepki. Hem şehit düşen askerlerin aileleri ve hem de gerilla aileleri el ele verirlerse, hatta benim önerim ortaklaşa yürüyüş ve miting düzenlemeleridir, bu kan çok daha erken bir zamanda duracaktır. Şimdiye kadar bizim tanık olduğumuz cenaze törenlerinde 'vatan sağolsun' diyorlardı. Son yaşanan çatışmalı süreçte bu sözden 'saray sağolsun'u anlıyorlar. Bu nedenle bu ailelerin tepkileri, bu çatışmalı süreci hızlı bir şekilde sonlandıracaktır. Çatışmalı sürecin fitilini ateşleyenler, bu yangının kendilerine doğru yöneldiğini görüyorlar. Bu işin içinden nasıl çıkacaklarının hesabını, kitabını yapıyorlar."

Kaynak: AA