Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilciliği'nden Kurban Bağışı Açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, vekaleten kurban bağışı kabulünün başladığını belirtti.

Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilciliği'nden Kurban Bağışı Açıklaması
TSK Mehmetçik Vakfı 1995 yılından itibaren yapmış olduğu vekaleten kurban kesim faaliyetini bu yıl da devam ettirdi. TSK Mehmetçik Vakfı Samsun temsilcisi emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, kurban bağış kabulü ile ilgili olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kurban bağışı vekaletinin bu sene 700 lira olduğunu belirten emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Mehmetçik Vakfı’nın bu yılki kurban bağış kampanyası 20 Ağustos itibari ile başlamış durumdadır. Kurban bağış fiyatımızı bu sene 700 lira olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız kamu bankalar ve özel bankalar aracılığıyla bağışlarını yapabilirler. Vatandaşlar aryıca online olarak da bağışlarını internet üzerinden yapabilecekler. Bankaya gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımız için mobil ekiplerimiz evlere giderek bağışları kabul edebilecek. Bu seneki bağış kurban kesim faaliyeti 7 ilde yapılacak. Kesilen bu kurbanların büyük bir kısmı bu 7 ilin ilçesindeki şehit, malul ve gazi asker ailelerine dağıtılacaktır. Bunun dışında bağış yapanlara ve diğer illerdeki şehit, gazi ve askerdeyken vefat eden erbaş ve erlerin kendilerine ve ailelerine birer kiloluk korumalar halinde hazırlanmasına müteakip etler dağıtılacaktır. Vatandaşlarımızın kurban bağışında bugüne kadar gösterdikleri teveccühe devam edeceklerine inanıyorum. Vekaleten kurban bağışı hizmetinin, temin edilen kurban sayısı ile sınırlı olması nedeniyle kurban bağışında bulunacak vatandaşlarımızın bağışlarını son güne bırakmaması arzu edilmektedir. Temin edilen kurbanlık sayısının yeterli olması halinde bankalar aracılığı ile son bağış tarihi 23 Eylül Çarşamba saat 12.30’dur. Yurt dışından veya yurt içinden döviz ile yapılacak bağışlar için son tarih 22 Eylül Perşembe saat 16.00’dır. TSK Mehmetçik Vakfı, vatandaşlarımızın kendi irade ve arzuları ile yaptıkları vekaleten kurban bağışlarını kabul etmekte, başka kişi, kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekaleten kurban bağışı toplama yetkisi vermemektedir. Şimdiden bütün vatandaşlarımızın kurban bayramını kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

Kurban bağışını döviz olarak yapmak isteyenler için ise fiyatlar 252 ABD Doları veya 230 Euro olarak belirlendi.
Kaynak: İHA