Tunceli'de 'Özel Güvenlik Bölgesi' Uygulaması Uzatıldı

Tunceli ValiliğŸi, terör saldırıları nedeniyle bazı bölgelerde ilan edilen "özel güvenlik bölgesi" uygulamasının, 4 Eylül'e kadar uzatıldığŸını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Tunceli sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğŸer terör örgütlerinin, son zamanlarda yaptığŸı terör ve yıldırma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelişŸmesini olumsuz etkilemeye başŸladığŸı belirtildi.

Bu eylemler sonucunda vatandaşŸların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığŸı aktarılan açıklamada, günlük hayatı olumsuz etkilenen vatandaşŸların büyük mağŸduriyet yaşŸadığŸı vurgulandı.

Açıklamada, Tunceli ValiliğŸinin, öncelikle vatandaşŸların can ve mal güvenliğŸinin sağŸlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, devlet ile milletin her türlü terörist tehdidi ve saldırısından korunması amacıyla bölgesinde emniyet ve asayişŸin temini için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri aldığŸı vurgulandı.

Bu kapsamda, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğŸince kent merkezinde Kutu, Bali ve Laç dereleri ile Hozmerik, Kurutlu, Gözlek-Sepertek, Mezarlık bölgeleri, Ovacık ilçesinde Karadere, Sal Deresi, Hozat'ta Kinzir Ormanları ve Nazımiye ilçesinde Kayalı Tepe'deki "özel güvenlik bölgesi" uygulamasının 4 Eylül'e kadar uzatıldığŸı bildirildi.

Tunceli ValiliğŸi, 2 AğŸustos'ta, terör saldırıları nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki bazı yerleri, 4-19 AğŸustos'ta geçici olarak "özel güvenlik bölgesi" ilan etmişŸti.

Kaynak: AA