Usta İsimlerden, Siyaset Akademisi Dersleri

Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi derslerine, aralarında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu’nun da bulunduğu usta isimler, konuşmacı olarak katıldı.

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Siyaset Akademisinde, dördüncü hafta eğitim programına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, gazeteci Turgay Güler ve Gazeteci yazar Yusuf Kaplan katıldı.

İlk oturumda söz alan Gazeteci Turgay Güler, dünya ile ilgili yaptığı tanımlamalarda dünyayı bir şirket olarak gördüğünü ifade ederek, “Dünya bir şirkettir ve ülkelerde bu şirketlerin birer şubeleridir. Dünyayı CFR diye tanımladığımız bir grup insan yönetiyor. Bu grubun başkanı Yahudi asıllı bir ateisttir. Ülkelerin yani şubelerin liderlerini kendileri belirlerler eğer bu liderler kendi içlerinden çıkmaz ise onları tehditlerle kendilerine bağımlı kıldırırlar. Bu tehditlere boyun eğmeyen ve halkın içinden gelen liderleri ise öldürürler. Örneğin Menderes’i astılar, Özal’ı zehirlediler ama Erdoğan’a diş geçiremediler” dedi.

“İNGİLTERE BİLE PİŞMAN OLDU”

Siyaset Akademisi’nin İkinci oturumda gençlere Türkiye tarihi ve Başkanlık sistemi hakkında bilgi veren Kuzu, “Avrupa Devletleri ile koalisyon yapmamız konusunda bizlere baskı uygulamaya çalışıyor. Ama bundan yıllar önce İngiltere bile bir kere koalisyon yaptı ve bundan son derece pişman oldu. Bu ülkenin koalisyon ile yönetilmesi istikrarın bozulmasına, ekonominin zayıflamasına neden olur. Başkanlık sistemi ülkemiz için gerekli olan bir sistemdir. Başkanlık sistemi ile daha güçlü bir parlamento olacak ve halk hür iradesini daha iyi bir biçimde kullanacaktır. Başkanlık sisteminde demokrasinin de siyasetin de Cumhuriyetin de en iyi biçimi vardır” dedi.

“OSMANLI’YI UNUTTURUYORLAR”

Son konuşmacı olan Kaplan Türkiye ile ilgili konularak değinerek, “Türkiye’de, dünyada yaşanmayan bir felaket yaşanıyor. 200 yıldır bu toplumun önü tıkandı. İçeriden ve dışarıdan operasyon üzerine operasyon yapılıyor. 1000 yıldır dünya ve insanlık tarihine Cermenler ve biz iz bırakıyoruz. Avrupa insanlık tarihine bir katkı sunmamıştır. Batılılar terör ile savaşmıyor, terör örgütlerini kullanarak bizimle savaşıyor. PKK örgütünün beyni Avrupa’dır. Üst akıl İngiltere, Ortak akıl Avrupa, Amerika ve Yahudiler bizlere Osmanlıyı unutturmaya çalışıyorlar. Çünkü Osmanlı büyük bir dev idi. Eğer uyuyan dev uyanırsa bir daha asla dünyaya hâkim olamayacaklar” dedi.

Kaynak: İHA