Diyarbakır'da Gerginlik Çıkaran Gruba Müdahale Etti

Diyarbakır’da ateş yakarak yol kapatan yüzü maskeli ve ellerinde patlayıcı bulunan grubu, polis ekipleri müdahalede bulunarak dağıttı. Olayların yaşandığı cadde üzerinde bulunan esnaflar kepenk kapatırken, çöp konteynerleriyle kapatılan yol TOMA’ların yardımıyla tekrar trafiğe açıldı.

Diyarbakır'da Gerginlik Çıkaran Gruba Müdahale Etti
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Gürsel Caddesi Yanıkköşk semtinde yolu trafiğe kapatan ve burada ateş yakıp slogan atan yüzü maskeli ve ellerinde el yapımı patlayıcı bulunan göstericiler ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Ateş yakarak yolu trafiğe kapatan göstericilerin, bölgeye sevk edilen zırhlı araçlara da taş ve el yapımı patlayıcılarla saldırmasıyla polis ekipleri göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Polisin müdahalesiyle göstericiler ara sokaklara kaçarken, çevrede bulunan bazı esnaflar kepenklerini kapatmak zorunda kaldılar.

Trafiğe kapanan yol TOMA’ların ateşi söndürmesi ve konteynerlerin yoldan çekilmesiyle tekrar açılırken, olaylar sonrası ekipler bölgede yaşanabilecek olumsuzluğa karşı yoğun güvenlik önlemi aldı.
Kaynak: İHA