Gıda Ürünleri Daha Sıkı Takip Edilecek

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, taklit, hileli ve kalitesiz madde kullanımına karşın gıda ürünlerinin bundan sonra daha sıkı takip edileceğini söyledi.

Gıda Ürünleri Daha Sıkı Takip Edilecek
Çanakkale Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geçtiğimiz hafta 171 parti et, süt, tahin ve zeytinyağı ürününde taklit, hileli ve kalitesiz madde kullanımına ilişkin olarak yapmış olduğu duyuru üzerine bir basın açıklaması yaptı. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, hem kamuoyuna bilgi vermek hem de üreticileri ve üyeleri uyarmak için daha hassas olacaklarını söyledi.

Çanakkale’nin tüm dünyaya ve Türkiye’ye gıda ve tarım ürünü satan bir şehir olduğunu anımsatan Üzen, “Burada hem ürünler hem de firmalar teşhir ediliyor. Ürünlerde kullanılan zararlı maddeler ilan ediliyor. Bu nedenle Çanakkale’mizin, markalarımızın ve ürünlerimizin itibarı için bu konuda daha hassas davranmalıyız” dedi.

Bakanlığın bugüne kadar ilan ettiği ürünlerde ve firmalarda Çanakkaleli firmalarla ilgili pek sorun olmadığını da söyleyen Üzen, “Bizler de Borsa olarak bu konuyu çok yakından takip etmekteyiz. Üyelerimize mevzuat değişikliklerini, talepleri, incelemeleri en kısa sürede bildirmekteyiz.

Yine bu incelemelerle ilgili olarak üyelerimizi ziyaret etmekte, kamu kurumlarımızla işbirliği yapmakta ve çok yoğun eğitimler düzenlemekteyiz. Her mevzuat değişikliğini en kısa sürede duyurmaktayız. Gerekirse eğitim düzenlemekteyiz. Üretimlerinde hassas olan ve ilimizin itibarını zedelemeyen üreticilerimize ve üyelerimize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA