Aygır Ve Deniz Gölünde Balıklandırma Çalışması Yapıldı

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Aygır Gölü ile Kağızman Deniz Gölü pullu sazan balığı yavruları bırakıldı.

Aygır Ve Deniz Gölünde Balıklandırma Çalışması Yapıldı
Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 1985 A040220 numaralı “Balıklandırma Projesi” gereği programında yer alan ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü tarafından üretilmiş olan, pullu sazan yavrularını teslim almak üzere teknik bir ekip Antalya’ya gönderildi.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü’nden getirilen pullu sazan yavruları Aygır ve Deniz gölüne bırakılarak balıklandırma çalışması yapıldı.

“BALIKÇILAR DİKKATLİ OLMLARI KONUSUNDA UYARILDI”

Öte yandan Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, kentteki amatör ve ticari amaçlı balıkçılık yapan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Düzgün 15 Ağustos 2015 tarihinde av sezonunun açılacağını hatırlatarak balıkçıların mevzuata uygun hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Düzgün; “15 Ağustos 2015’ta balık avı sezonu açılacak. Balıkçılar pullu sazan yavrularına zarar vermemeli. Balıkçılarının avlanma sezonunda açtıkları ağ delik genişliğinin büyük olmasına özellikle dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Kars’ta bulunan göllerde balıklandırma faaliyetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar aralıksız devam edecek.
Kaynak: İHA