Malkara'da Gıda Üretimi Ve Satışı Yapan İş Yerlerine Denetim
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde faaliyet gösteren çok sayıda gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetim yapıldı.

Kanun ve ilgili yönetmeliklerle belirlenmiş kurallara uymayan işletmelere tespit edilen aksaklıkları gidermeleri için ek süre verilirken, işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildi.
Yapılan denetimlere değinen İlçe Tarım Müdürü Cengizhan Erbaş, "Güvenilir ve sağlıklı gıdanın üretilmesi ve tüketiciye ulaştırılması için kurumumuz denetimlerine aralıksız devam edecektir. Gıda konusunda tüketicilerimiz de dikkatli davranıp satın aldıkları ve tükettikleri ürünlerde şüphelendikleri durumları Alo Gıda 174 şikayet hattına veya il ve ilçe müdürlüklerimize bildirebilirler" diye konuştu.
