ABD Konsolosu Espinoza'dan Başkan Sözlüye Veda Ziyareti

Adana’daki görev süresi dolacak olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John Espinoza, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye veda ziyaretinde bulundu.

ABD Konsolosu Espinoza'dan Başkan Sözlüye Veda Ziyareti
Sabah saatlerinde Adana Valisi Mustafa Büyük’e veda ziyareti gerçekleştiren Espinoza’nın ikinci adresi Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü oldu. Çok yakında kentten ayrılacağını belirten Espinoz, “Adana’yı çok seviyorum, çok beğendim. Tabi ki belediyeden aldığımız destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Aslında biz Adana’da şanslıyız çünkü Adana halkı ile çok iyi ilişkilerimiz var. Bizim konsolosluğumuz 1961’den bu yana Adana’da bulunmakta. Sizin desteğinizle uzun süreler burada kalacağız. Bence bu da ABD ve Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin sembolü. Aslında burada kendimi biraz şımarmış hissediyorum. Çünkü Türkiye’deki en iyi her şey burada mevcut. Bence Türkiye’de başka bir şehirde bu kadar daha yaşayabileceğim bir yer olduğunu düşünemiyorum. Gitmek istediğim fakat gidemediğim tek yer Karadeniz. Adana, İçel ve Güneydoğu’da gittiğim yerler kalbimde hep yer alacak” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sözlü ise “Adana’da epey görev yaptınız. Adana’yı sevdiğinizi biliyorum. Adana’da görev yapıp Ankara’da büyükelçi olup gelen diplomatlar da var. Bundan sonraki görevinizde başarılar diliyoruz. Burada olduğunuz süre boyunca samimi, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye katkı koyacak bir münasebetimiz oldu. Biz memnunduk. Adana’yı bu kadar sevmelerinden dolayı mutluyuz. Bir diplomatın üzerinde bu kadar olumlu bir etki bıraktığı için Adanalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA