Uetd'den Engellilere Akülü Sandalye Desteği

Engellilerin toplumsal hayata katılımını kolaylaştırmak amacıyla Altınordu Belediyesi ile Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) işbirliğiyle temin edilen 8 akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere belediye tarafından teslim alındı.

Uetd'den Engellilere Akülü Sandalye Desteği
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ile yapılan işbirliği sonucunda Almanya’dan Altınordu’ya getirilen 8 adet akülü tekerlekli sandalye, Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere teslim alındı. Teslim töreninde konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Yardım seferberliğine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hedeflerinin engelleri ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Başkan Tekintaş, “Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Kara Bey‘in nezdinde genel başkana, yönetim kuruluna ve Avrupa’daki tüm yöneticilerine teşekkür ederim. Bir tema oluşturulduğu için, güzel bir netice ile sonuçlandırdığımız için bizler de mutluyuz. Avrupa ziyaretlerimizde bizleri hem misafir ettiler, hem de eşlik ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara ise engellilerin problemlerini ortaya dökmek adına bir kampanya başlattıklarını, bu kampanyanın finalini Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi’nin de katılımı ile Almanya‘da iftar programında gerçekleştirdiklerini ve 30 adet akülü tekerlekli sandalyeyi Avrupa’dan satın almak suretiyle Türkiye’ye getirdiklerini kaydetti.

Mehmet Kara, şöyle konuştu: “Bizim araştırmalarımız sonucunda insanımızın yüzde 10’unun özürlü olduğunu tespit ettik. Şu anda dünya genelinde 1 milyarın üzerinde özürlü insan var ve biz de diyoruz ki, hepimiz birer engelli adayıyız. Engellilerin sorunlarını ortadan kaldırmak adına ve engelli vatandaşlarımıza duyarlılığı arttırmak adına yaptığımız bu organizasyonda, Ordu ayağında sizlerle bir aradayız. İnşallah vatandaşlarımız buna ihtiyaç duymazlar ama ihtiyacı olanlarda bunsuz yapmasın diyorum ve sizlere bu vesile ile araçları teslim ediyorum.”
Kaynak: İHA