Ankara'da Konaksız Mahalle Kalmayacak
Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerdeki köy konağı olmayan veya kullanılamaz olan mahallere el attı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 1,5 ayda 70 köy konağını tamamladı, 82’sinde de sona yaklaşıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, son 1,5 ay içinde 70 köy konağının çalışmalarını tamamladı, 82 köy konağının da çalışmalarına devam ediyor. Çatıları yenilenen, zeminlerine seramik kaplanan, pencerelerine pvc takılan köy konaklarının çevre düzenlemeleri de yapılıyor. Modern görünüme kavuşturulan “Köy Konakları”, çevresindeki diğer binalar için de örnek oluşturuyor.
“TAZİYE EVİ YA DA TOPLANTI ALANI OLARAK KULLANILABİLECEK”
Elmadağ’ın Yukarıkamışlı, Karacahasan, Taburlar mahallelerinde köy konakları köylüye teslim edilirken, Şereflikoçhisar’ın Çalören, Musular Şekerköy mahallelerinde ise çalışmalar sürüyor. Evren, Kızılcahamam, Haymana, Polatlı gibi Ankara’nın dört bir tarafındaki ilçelerin köylerine yapılan ve yapılmakta olan köy konakları, mahalle sakinleri tarafından taziye ve toplantı alanları olarak da kullanılabilecek.
