Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Açıklaması

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tarihi Kaleiçi semtinin "barlar kenti" haline geldiğini belirterek, "Elbette bar da olacak ama bir tarihi doku barlar kenti olamaz" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Açıklaması
Uysal, Şirinyalı Mahallesi'nde bulunan Engelsiz Kafe'de düzenlediği basın toplantısında, Suruç'taki terör saldırısının bütün ülkeyi yasa boğduğunu ifade etti.

Ceylanpınar'da iki polisin şehit edilmesinin de herkesi üzdüğünü belirten Uysal, "Ülkemizin terör ortamından geçiyor olması bütün insanlarımızı etkiliyor. Umarım bir an önce ülkemiz bu istikrarsız ortamdan kurtulur" dedi.

Uysal, göreve geldiği günden bu yana insan merkezli bir belediyecilik yürütmeye çalıştığını kaydetti. Kent kültürünün ve dayanışmasının yerine getirilmesi üzerine çalışmalar yaptıklarını anlatan Uysal, şunları kaydetti:

"İnsanımızın yaşamını geliştirmek için çok önemli imalatlar yapıyoruz. Asfaltlarımızı yeniliyoruz. Bir yılda 100 bin ton asfalt döktük. Her yıl 100 bin ton asfalt dökmeyi planlıyoruz. Sivil toplum merkezi, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi, opera ve gösteri salonu yapacağız. Betonarme imalat yaparsak da herkesin kullanacağı alanlar yapmaya dikkat ediyoruz. Ayrıca çöp konteynerlerimizi asansörlü bir sistemle yer altına alıyoruz."

- "Tarihi doku barlar kenti olamaz"

Geçen yıldan bu yana Kaleiçi'nde sık sık toplantı yaptıklarını ifade eden Uysal, geçen ay gürültü kirliliği ile ilgili Antalya Valiliğinin bir çalışması olduğunu vurguladı.

Kaleiçi'ne ayrı bir özen gösterilmesi gerektiğini bildiren Uysal, şöyle konuştu:

"Yetkili olan diğer bütün kamu kurumları da yetkisini kullanırsa oradaki esnafımız çok iyi kazanabilir. Kaleiçi'ne gelen insanları mutlu edip gönderebiliriz. Orada yılda 4-5 festival yapabiliriz. Kaleiçi'nde çok güzel şeyler olabilir ama orası uzun yıllar sonunda barlar kenti oldu. Elbette bar da olacak ama bir tarihi doku barlar kenti olamaz. O akışın makul bir şekilde organize edilmesi lazım. Barlar da olmalı ama tarihi doku korunmalı."

- "Menderes Türel'in engellemesi söz konusu değil"

Bir gazetecinin "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile uyumlu çalışabiliyor musunuz?" sorusuna Uysal, şu yanıtı verdi:

"Daha iyi ve daha uyumlu üst düzey çalışmalar yapılabilir mi? Evet yapılabilir. Şu ana kadar bizzat Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in şahsına atfedebileceğim, bunu kanıtlayabileceğim bir engellemesi söz konusu değildir. Ama gönül ister ki özellikle Kaleiçi ve genel şehrin yararına ilgili konularda çok daha ortak çalışmalar olsun. Birebir bir engellemeden söz edemem. Bunun için de teşekkür ederim."

Kaynak: AA